Начална страница / Още / Да си водиш детето на градина от “Манастирски ливади” във “Враждебна”

Да си водиш детето на градина от “Манастирски ливади” във “Враждебна”

Братче и сестричка, деца на младо семейство от “Манастирски ливади” не бяха приети в детска градина в София. Възмутеният дядо изрази принципно мнение в социалната мрежа. След като историята бе споделена десетки пъти от Столична община бързо се намери решение и малкият Никола е приет в детска градина във “Враждебна”.

Никола и Виктория имат разлика от 13 месеца. Генералното обяснение, че няма места не решава конкретните проблеми на конкретните хора, коментира ситуацията дядото.

Майката на децата се дипломира по време на втората си бременност и получава мизерни майчински. А таткото напуска работа и отива на трудовата борса, за да може да помага при отглеждането на децата. Семейството живее в квартал “Манастирски ливади”. Как при тези условия за Никола и Виктория няма място по критериите на общината е мистерия без отговор?

Двете деца не се събрали така необходимите точки, за да бъдат класирани. Как ще се справи семейството им с отглеждането им към момента не е съвсем ясно. И защо много от младите семейства в София не искат да имат деца, сякаш вече намира обяснение.

На две жалби от последната година до СО по въпроса нямало официален отговор. След 6 месеца мълчание става известно, че случаят бил разглеждан на специалната работна група към Общината и не е получил положително разрешение. С какъв мотив – не е съобщено още.

Преди 4 години пак семейство от “Манастирски ливади” водеше детето си на детска градина в “Дружба”. Малкият тогава Константин все оставаше последен, защото майка му след работа до 17.30 ч “летеше” до “Дружба” да си прибере детето. А сутрин вместо в 8 ч. детето го оставяха в 6.30 ч на градина.
Със сигурност това не са единствените случаи, в които родителите препускат като вихрогони от единия край на столицата до другия, за да си приберат детето.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Сестри от MAXsport спечелиха 3 златни медала от Гранд при в София

Талантливите сестри Божидара и Магдалена Ранови спечелиха три златни медали на турнира по карате Гранд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *