“Демократична България” издига Пролет Велкова за член на СЕМ

“Демократична България” издига Пролет Велкова за член на СЕМ

Снимка: Дарик радио

От 2007 г. до днес Пролет Велкова е продуцент и водещ на предаването „Кой говори“ и е основател на „Център за развитие на медиите“

“Демократична България” внесе предложение в Народното събрание, с което предлага известния журналист Пролет Велкова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ), съобщиха от партийната централа.

Крайният срок за издигане на кандидатури е четвъртък, според приетите от Народното събрание правила за избор на двама членове на съвета от парламентарната квота.

Като журналист Пролет Велкова притежава значителен опит в областта на електронните медии и обществен авторитет и професионално признание, необходими за член на СЕМ, се казва в мотивите на предложението на “Демократична България”.

Пролет Велкова е един от най-разпознаваемите радио гласове на България. Първо в програма "Христо Ботев", а от създаването си на "Дарик радио" през 1993-а, Велкова е емблема на частната медия. Водила е редица публицистични предавания, а от години всяка делнична сутрин очаква отговор на въпроса - "Кой говори".
Винаги е давала трибуна не само на хората на деня, но и на такива, които имат мнение и ясно го заявяват.

Тя е журналист със сериозен опит в БНР от 1981 г. до 1993 г. В радио “Дарик” е от основаването му, като в периода от 1993 г. до 2007 г. е продуцент и водещ на сутрешния блок на радиото „Дарик кафе“. От 1996 г. до 1998 г., е и главен редактор на медията. От 2007 г. до днес Пролет Велкова е продуцент и водещ на предаването „Кой говори“ - популярен дискусионен формат, чиито централни теми са: политика, социални процеси, медии, образование, права.

Пролет Велкова е активно ангажирана с обществена дейност в областта на утвърждаването и развитието на плуралистична и свободна медийна среда в България. През 1998 г. е един от учредителите на фондация „Център за развитие на медиите“, като до 2002 г. е и председател на Управителния съвет. От 2006 г. до 2008 г. е член на Комисията по журналистическа етика. От 2013 г. до днес е изпълнителен директор на фондация „Дарик“, която работи основно в областта на медиите, човешките права, образованието.

"Има такъв народ" пък номинира журналистът Мартин Карбовски за член на СЕМ, съобщи БНР. Мартин Кирилов Богданов - Мартин Карбовски, е журналист, телевизионен водещ, писател и поет. Най-голяма популярност получава като водещ на тв предаванията „Отечествен фронт“ и „Предаването на Карбовски“, както и с политическите му анализи и коментари във различни издания.

Мартин Карбовски е роден в Студентски град в София през 1970 година. Първоначално учи в 138 СОУ „Юрий Гагарин” по системата на Лозанов. В първи клас е приет с конкурс за надарени деца – с изпит за четене, писане и смятане. През 1984 започва средното си образование в Немската гимназия в София – 91 ЕСПУ „Карл Либкнехт”. На 21 септември 1988 постъпва в редиците на Българската народна армия. Карбовски е част от последния набор, който служи 2 години – в поделение 22440 ГБ (с. Марино поле, Карловско).

(1990 – 1995) – първото му висше образование е специалност – мебелно инженерство в Лесотехническия университет.

(1994 – 1998) – второто му висше образование е телевизионна журналистика във „Факултета по журналистика и масова комуникация” в СУ „Св. Климент Охридски”.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проверяват сирените в София...

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще се проведе на територията на Столи...

Прочети още keyboard_arrow_right