Десетки столичани ужилени от мним майстор - разбити апартаменти и ограбени пари, а майсторът го няма

-

Колаж: Столица.bg

Десетки са пострадалите от мъж, представящ се за майстор, собственик на фирма за ремонтни дейности и човек с богат опит в сферата на строителството. За случая разказа Нова телевизия.

Обикновено майсторът сключвал договор с клиентите, вземал депозит, започвал работа и изчезвал. Впоследствие никога не се връща да довърши работата си и изключва телефона си. Така апартаментите остават с надупчени стени, в някои от случаите е изнесена и техниката, депозитите са прибрани, а майсторът е неоткриваем.

На 15 март тази година Илия Илиев и майка му подписват договор за цялостен ремонт на апартамент с фирма „Стил Н- Строй” със собственик Атанас Хаджиев. Дават депозит от 10 000лв. Срокът за изпълнение е два месеца, но месец по-късно ремонтът все още не е започнал, разказва Лилия. Изчезват и всичките им електроуреди, скоро изчезва и самият "майстор". На 18 май семейството подава сигнал в полицията.

След мнимият майстор остават неизползваеми материали, некачествена работа, която трябва да се заличи и извърши отново, щета в размер на 20 000 лева и много нерви, похабени напразно.

Илия разказва за случилото се в социалната мрежа, така по думите му с него се свързват повече от 30 души, които са били подведени от същия майстор.

На 20 май 2020 година, Николета Мартинова и съпругът ѝ подписват договор на стойност 22 000лв, с 12 000лв депозит, за цялостен ремонт за четиристайно жилище със същата фирма. Срокът за изпълнение е 50 дни, но месец по-късно те разбират, че ремонт няма да има - "майсторът" изчезва с 6 000 лв. от депозита. За случая има подаден сигнал в полицията и в Национална агенция по приходите. След консултация с адвокат, семейството се отказва да търси правата си по съдебен път, тъй като след проверка от тяхна страна се оказва, че мъжът не притежава никакво имущество, а капиталът на фирмите на негово име е 2лв.

Освен към частни клиенти, Атанас Хаджиев е некоректен и като подизпълнител. През септември 2021 година той се свързва с фирма за довършителни строителни дейности по обява в интернет. Загубите за тях са в размер на близо 10 000 лева. Представящият се за майстор Атанас отново изчезва, а телефоните му за контакт са изключени.

В Търговския регистър мъжът е едноличен собственик на три фирми, които се помещават на един и същи адрес в столичния квартал Лозенец. На адреса обаче няма никой.

Софийска районна прокуратура съобщава, че има заведено досъдебно производство за кражба по сигнал от Лидия Джунова и Илия Иванов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 196 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1170 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 31 Гласове)
Общо гласували: 1397 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Българската академия на науките ще отбележи в София 153 години от......

С тържествено събрание Българската академия на науките ще отбележи 153 години от създаването си, съобщават от пресцентър...

Прочети още keyboard_arrow_right