Египетски фотографи подреждат изложба на диви животни в София

photo_library
 • Египетски фотографи подреждат изложба с диви животни в София

  Снимка: РИОСВ - София

 • Египетски фотографи подреждат изложба с диви животни в София

  Снимка: РИОСВ - София

Експозицията е по повод Световния ден на околната среда

Регионалната инспекция по околната среда и водите – София ще открие изложба „Опазване на дивата природа“. Събитието ще се състои днес от 15:00 ч. в Галерия на открито – НДК, кино „Кабана“ в София.

Изложбата е посветена на Световния ден на околната среда. Темата тази година се съсредоточава върху решения за замърсяването с пластмаса в рамките на кампанията #BeatPlasticPollution /#ДаПобедимЗамърсяванетосПластмаса.

Експозицията показва фотографии на животински видове, представители на дивата фауна, застрашени от неразградимите отпадъци, които се натрупват както на сушата, така и в морето и обричат на изчезване все повече видове. 

Идеята на фотографите е да събудят емпатия и усещане за връзката на човека със Земята и дивия свят, да предизвикат у хората желание за опазване на околната среда, за да не гледаме един ден тези видове само на снимки.

Ще бъдат изложени 24 фотографии на седем египетски фотографи, наблюдатели на птици и диви животни.

В рамките на откриването на изложбата ще бъде проведен разговор с  Хешим Морси – наблюдател на птици и професионален фотограф на диви животни. Хешим е израснал в Порт Саид /Египет/, който е на пътя на миграцията на птиците и се увлича в наблюдаването на прелетните птици заради усещането за свобода на полета, без граници и ограничения. Хешим Морси работи с BirdLife International, ООН и европейски проекти и е съосновател на египетската Асоциация за фотография на диви животни. 

Другите автори, участници в изложбата, са Мостафа Елбролоси, Абдулрахман Хасанейн, Мохамед Хазем, Ахмед Елшиштауи, Ахмед Уахид и Шаза Мозери.

Изложбата може да бъде видяна в периода от 5 до 19 юни.

Събитието се реализира в партньорство със Столична община, галерия „Сабаи“ и Хешим Морси – орнитолог и автор на част от фотографиите.

На откриването ще присъстват: Н. Пр. Посланик Халид Емара – Посолство на Арабска Република Египет, Петър Димитров – зам. министър на околната среда и водите, инж. Ирена Петкова – директор на РИОСВ – София, представители на Министерството на околната среда и водите, Изпълнителната агенция по околната среда, Българска академия на науките, Столична община, Лесотехническия университет, представители на НПО организации, преподаватели, студенти и ученици.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Майката, подала сигнала за разменените бебета в Шейново: Не ми е ......

"Не ми е минавало през ума, че това може да се случи в 21 век. Отивам с цялото си доверие да родя в тази болница. Живея ...

Прочети още keyboard_arrow_right