„Елхи на таланта“ ще красят НДК до първите дни на новата година

-

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Кампанията „Елхи на таланта“ подкрепя многодетни семейства, както и техните деца, които се занимават с изкуство. Провежда в София и Бургас.

След края на кампанията живите елхи се подаряват на общините, за да бъдат залесени около март месец. Първата година 35 Елхи на Таланта бяха залесени в Южния парк в София и така поставиха началото на Гора на Таланта. Благодарение на втората кампания, миналата година към тях се присъединиха още толкова.

Всички елхи (с височина около 200 см) ще са живи и поставени в еднакви украсени кошове. Те ще бъдат аранжирани от младите художници, открития на фондация „Стоян Камбарев“, при пълна творческа свобода.

Елхите в София ще бъдат разположени на алеята от ул. „Проф. Фритьоф
Нансен“ към НДК, в близост до голямата коледна елха на Столична
Община, традиционно запалвана от Кмета на София на 1-ви декември,
преди провеждането на ежегодния коледен концерт, на който присъстват
много столичани, гости на града и официални лица.

Инициативата е на фондация „Стоян Камбарев“, които са организатори на събитието за трета поредна година. „Елхи на таланта“ ще красят НДК до първите дни на 2022 г. Идеята е кампанията да се разрасне и да стане национална, споделя пред БНР Стефани Райчева, мениджър „Проекти“ на фондацията.

В рамките на кампанията в София ще бъде осигурена подкрепа на 10 деца от многодетни семейства в нужда. Всяко едно от избраните деца ще получи едногодишна творческа стипендия, която ще покрие нуждите на семейството, за да продължи даровитото дете да се развива в избраното от него изкуство. Фондацията ще осигури участия на млади творци, открития на Фондацията в мастър класове и уъркшопи, както и продуциране на няколко късометражни филма.

През първите две години всяко едно от семействата получи подаръци и ваучери (извън стипендията) на стойност около 3000лв., съобщават от фондацията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Загражденията около Парламента се превърнаха в рампа за детски ко......

В последните дни металните заграждения и решетките около и в Народното събрание предизвикаха вълна от коментари и полюсн...

Прочети още keyboard_arrow_right