Начална страница / Още / “Факултета” въздух ги не мори, морят ги сметките за тока

“Факултета” въздух ги не мори, морят ги сметките за тока

Жителите на кв. “Факултета” в София отново излязоха на протест, който не е свързан със строежа на нови постройки или със мръсния въздух в столицата, а със сметките за ток, които те плащат. Жителите на квартала твърдят, че те са надписани.

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова представителите на квартала показаха сметка на стойност 1133 лв. Те носеха със себе си папка със сметки, с най-малко трицифрени числа и поясниха, че те са на възрастни хора, които ползват само телевизор и нещо за готвене. Според тях цифрите са нереални и дадоха за пример кв. “Обеля”, където живее синът на единия от присъстващите. В жилището си той ползвал 2 климатика и всички необходими домакински електро уреди и сметките са 180-200 лв. Той допълни: “Ние не искаме намаляване на тока, ние искаме да се плащат нормални сметки”. Миналият месец 3 000 домакинства от квартала са получили такива сметки и са протестирали.

Отговорът на ЧЕЗ е, че е начислено толкова, колкото е изконсумираното електричество, каза репортерката.

Представителите на квартала твърдят, че са правили проверки и хората масово се отопляват с твърдо гориво. За да се плащат такива големи суми трябва да имаш фабрика, а не да е домакинство с нормални електроуреди, каза представител на кв. “Факултета”.

“Нека ЧЕЗ да обърне внимание на квартала ни, тъй като искаме да плащаме нормално като всеки български гражданин. Искаме да плащаме реални сметки. Затова искаме тези сметки да се проверят отново и да се види дали са действителни”, настояват представителите на живеещите в квартала.

Говорителят каза, че ако не им се обърне внимание и не им се защитят правата, до края на седмицата ще има още един мирен протест на жителите от квартала. Миналата седмица те уведомиха, че ще блокират главните улици, ако искането им остане без последствие.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Благотворителен семинар в София събира средства за близнаци с ДЦП

Благотворителен семинар ще се проведе в София на 29 ноември. Събраните средства от събитието ще бъдат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *