КЕВР проверява Топлофикация-София заради високите сметки за април

-

Снимка: Столица.bg

Комисията за енергийно и водно регулиране изиска от ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД да предостави изчерпателна информация за качеството на топлофикационните услуги през периода 1.04-30.04.2023 г., съобщиха от КЕВР.

Проверката е започнала във връзка с медийни публикации за високи сметки на абонатите м. април т.г. и предвид оправдания обществен интерес. Вчера такава проверка беше поискана и от омбудсмана Диана Ковачева.

Омбудсманът поиска извънредна проверка на Топлофикация-София

Формирането на месечните фактури на потребителите на топлинна енергия е извън регулаторните правомощия на Комисията. То се извършва по Методика за дялово разпределение на топлинната енергия, която е част от Наредбата за топлоснабдяването, припомнят от комисията. Правомощията на комисията обаче включват контрол върху стриктното прилагане от топлопреносните предприятия на утвърдената от Комисията цена на топлинната енергия за съответния период.

В 3-дневен срок „Топлофикация София“ ЕАД трябва да предостави на Комисията информация с подробни данни за изпълнението на Показателите за качество на топлинната енергия, както и дали в издадените фактури на клиентите за м. април т.г. е приложена утвърдената от Комисията на 01.07.2022 г. цена на топлинната енергия.

След получаване на исканата информация от топлофикационното дружество комисията ще изготви анализ на възникналата ситуация и ще оповести публично резултатите от проверката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Близки на загинали при катастрофи ще участват във форум на Софийс......

Софийска градска прокуратура организира кръгла маса на тема „Предложения за законодателни промени при разследване ...

Прочети още keyboard_arrow_right