Кои са най-популярните спортове, практикувани от фенове?

Нострабет

Снимка: Нострабет

Професионалният спорт е неразделна част от обществения строй на света. Това е и сред най-големите индустрии в глобален план, като именно любимите спортисти често успяват да ни развличат от сивото и неприветливо ежедневие. Спортът обаче играе индивидуална роля в живота на почти всеки един индивид на планетата, просто защото комбинира елементи на развлечение и конкуренция. А и какво по-успокояващо, че и зареждащо, отколкото да поиграем на любимата игра след поредния уморителен ден на работното място. В сайта www.nostrabet.com/efbet, може да намерите всякаква информация, която да ви е полезна, когато залагате на любимия спорт, но в следващите редове ще обърнем внимание на игралните форми, които завладяват ума на аматьорите от цял свят.

 1. Футболът

От къде другаде може да започне една статия за любимите аматьорски спортове, освен от „предводителя“ на всички спортове, а именно футболът – Цар Футбол, както върви небезизвестното журналистическо клише. Футболът притежава всички отличителни белези, които са нужни, за да може един спорт да придобие масовост, като освен гореизброените може също да добавим и един не по-малко важен критерий – практикуването му е много евтино. Най-много е необходимо с няколко приятели да купите обща топка, а игрищата по наше време са навсякъде.

 1. Баскетболът

По отношение на своята популярност баскетболът също може да се каже, че не отстъпва в тази класация. Тук отново условията за неговото практикуване не са никак трудни и включват намирането на кош и топка. А при липса на идеални предпоставки винаги може да проявите и доза креативност. Обичайно свързваме тази игра със САЩ и НБА, но истината е, че и у нас има доволно много почитатели, които искат да подражават на идолите си.

 1. Волейболът

Един спорт, който е особено традиционен и за българската култура, безспорно е волейболът. За практикуването му под аматьорска форма обаче все пак са необходими една идея повече организирани условия, отколкото в предишните два случая. Откритите площадки за игра на волейбол са значително по-малко в сравнение с тези за футбол и баскетбол, както и в доста от случаите по-зле поддържани. Отборният елемент присъства в пълна степен и тук обаче, така че е още един чудесен вариант за забавление с добри приятели.

 1. Плуване

Преминаваме вече и в полето на индивидуалните спортове, като сред най-атрактивните и достъпни за спортуващите аматьори е именно плуването. Тук вече изискванията са малко по-специфични, защото на първо време е нужно да намерим къде да практикуваме това забавление. Истината обаче е, че то не е особено скъпо, а същевременно помага за развитието на изключително голям брой мускулни групи. Освежаващият ефект също не е за подценяване.

 1. Бадминтон

Отново се връщаме към аматьорските спортове, които са направени за повече от един. Навярно ще е доста сложно за някого да практикува бадминтон сам, дори и наистина да ненавижда всички хора на планетата. Правилата тук също са лесни, забавлението и шеговитите моменти са гарантирани, а за да си осигурите един чуден следобед с този спорт е нужно да се снабдите единствено с перце и две ракети, както и много търпение, защото първите опити по време на играта може да не донесат страхотни резултати.

Кои други спортове забавляват непрофесионалистите? Ще очакваме и вашите предложения, защото сме убедени, че пропускаме още много игрови форми.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (33%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 112 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Германецът, рисувал по блокове в София, помоли за по-ниска глоба...

Германецът, рисувал йероглифи по блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба. Това каза пред Нова телеви...

Прочети още keyboard_arrow_right