Начална страница / Още / Кой продаде на лифтовете на Витоша? Сагата продължава

Кой продаде на лифтовете на Витоша? Сагата продължава

Борбата между политиците за това, кой е продал лифтовете на Витоша продължава.
Председателят на Столичен общински съвет (СОС) Елен Герджиков нападна десните, че с решение на СОС от 26 юли 2007 г., когато още ГЕРБ няма свои съветници е продадена “Въжени линии” ЕАД. ДСБ обаче показаха документи, според които още от 23 март 2006 г. столичният кмет Йорданка Фандъкова и началникът на КЗК Юлия Ненкова – бивш зам.-кмет са в Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация.

От 1992 г. изпълнителен директор на Агенцията е Иван Димитров и тогава е избран купувачът “Витоша ски” като на заседанието на Надзорния съвет от 11 присъстващи всички са гласували “за”. Но членовете от квотата на тогавашния кмет Бойко Борисов Йорданка Фандъкова и Юлия Ненкова не са присъствали и техните подписи не стоят под взетото решение за продажба, казаха от Столична община за OFFNews.

От протокола, който Герджиков показа, на заседание на СОС от 26 юли 2007 г. 47 общински съветници от ДСБ, Демократи за София, СДС, ССД, Гергьовден, НДСВ, и БСП поддържат решението за продажба на “Въжени линии” ЕАД. Договорът е подписан от тогавашния шеф на Агенцията Димитров, преди още новият Надзорен съвет на СОАП да бъде създаден, уточни Герджиков. (Местните избори са на 28 октомври и след тях ГЕРБ има свои съветници в СОС, но те полагат клетва на 19 ноември и старият Надзорен съвет е заменен от новия общински съвет с решение №43 от 17.01.2008 г.)

 

 

С решение № 2213 от 21.09.2007 г. Надзорният съвет на Агенцията обявява конкурса за продажба на общинската “Въжени линии” и го обнародва в ДВ-брой 79 от 2007 г.
На него са допуснати само „ВИТОША СКИ” ЕАД И „ЮЛЕН” АД, а спечелилият е обявен с решение №2374 от 4 декември 2007 г. На 20 декември 2007 г. е сключена и сделката с продажна цена 8 милиона и 300 хиляди лв. Приватизационната сделка е подписана от тогавашния Главен изпълнителен директор Иван Димитров.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов написа в профила си във Facebook, че кметът на столицата г-жа Фандъкова трябва да приеме отговорността за сделката защото, когато е взето и подписано решението за продажбата е била член на Надзорния съвет на Агенцията. От тогава общината не прави нищо и само се оправдава с несъвършения договор. Така Фандъкова прикривала схемата на тогавашния кмет Борисов.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Сестри от MAXsport спечелиха 3 златни медала от Гранд при в София

Талантливите сестри Божидара и Магдалена Ранови спечелиха три златни медали на турнира по карате Гранд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *