Кръг от светещи букви ще има на мястото на мавзолея в София

-

Визуализация на проекта

Надпис от светещи букви ще замени инсталацията "Един човек" на мястото на бившият мавзолей в центъра на София. Това стана ясно при представянето на проектите за съвременно изкуство в градска среда, одобрени по програма "Навън" на Столична община. През тази година по програмата ще бъдат изградени два проекта.

Автор на новата инсталация е д-р Красимир Терзиев. Проектът предвижда да бъде изграден кръг с надпис „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето, което вече е било“. За разлика от досегашните инсталации, които бяха поставяни на мястото, структурата този път ще бъде хоризонтална. Съгласно проекта, буквите ще бъдат изработени от стомана и ще позволяват на тях да се сяда. Надписът ще свети през нощта.

Бюджетът на проекта е 99 840 лева.

В езерото в столичния квартал „Дружба“ пък ще бъде изграден макет на панелен блок от 87-ма година, а в него ще могат да живеят патици. Макетът и платформата са от разглобяема метална конструкция, покрита с водоустойчиви панели върху два понтона. Проектът ще бъде финансиран по новото направление към програма "Навън" - "Открито". По него ще се подкрепи финансово реализацията на съвременни творби в периферни, нетипични или слабо разработени като терен за изкуство места в града.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НИНКН започва инициатива за преоткриване на паметниците на култур......

В Международния ден за опазване на паметниците на културата, 18 април, от Национален институт за недвижимо културно насл...

Прочети още keyboard_arrow_right