Математическата гимназия сред най-желаните училища в София

Математическата гимназия сред най-желаните училища в София

Снимка: СМГ "Паисий Хилендарски"

Последните години СМГ "Паисий Хилендарски" е училището с най-висок минимален бал за кандидатстване след VII клас в София – 485,750 точки от максимум 500, сочат данните на Министерството на образованието и науката, съобщава БНР.

„Децата, обучаващи се в Софийската математическа гимназия, са не само добри ученици, но те редовно се включват и в доброволчески акции, и са активни участници в гражданското общество“, коментира директорът на училището д-р Антоан Тонев пред БНР.

По думите му училището днес подготвя не само талантливи ученици, които да печелят медали, но и активни граждани, способни да променят България към по-добро.

Д-р Тонев подчерта, че децата в СМГ се развиват успешно не само по Български език и литература и математика. Тази година 19 седмокласници са се класирали на Националния кръг на Олимпиадата по химия.

„Това е нечуван успех и не мисля, че скоро ще се повтори. Ние не сме иновативно училище, защото всичко, което правим е иновация. Разбира се STEM в момента е на фокус, той е на фокус на държавната политика в сферата на образованието. За нас също е много важно развитието на STEM кабинетите в нашето училище, тъй като в последните години СМГ се утвърди като водещо училище не само в областта на математиката и информатиката, но и в областта на природните науки“, допълни директорът на СМГ.

Според д-р Тонев учениците, които завършват Софийската математическа гимназия, се реализират много успешно във висшето образование и се занимават с много широк спектър от професии.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Боклуци в неравностойно положение - кой ще глоби нарушителите?...

Контейнери за отпадъци на парко място за инвалиди! За тази насправедливост сигнализира бдителен столичанин пред Столица....

Прочети още keyboard_arrow_right