Начална страница / Още / Млечна кухня и ново място за срещи отварят врати през март в “Горна баня”
Снимка: БНТ 2

Млечна кухня и ново място за срещи отварят врати през март в “Горна баня”

В кв. “Горна Баня” идният месец март ще се открият млечна кухня и място за социално общуване, предаде БНТ 2. Те ще се намират в т.нар. “Червена къща” – знакова за квартала сграда. В момента в “Червената къща” се извършват ремонтно-строителни дейности. До тях се стигна след множество сигнали, че в последните повече от десет години къщата е започнала да се разпада.

Вчера Йорданка Фандъкова бе на мястото за инспекция на строителните дейности, придружена от кмета на район “Овча купел” – Христина Семерджиева.

Пред журналистите Фандъкова каза, цитирам: “Млечна кухня. Мисля, че това е задължително и много полезно за майките. А също така и приемни за граждани”. По думите и таванските помещения могат да се използват за архив на общината, тъй като такива не достигат.

Стойността на реконструкцията на “Червената къща” е 270 000 лв., които са осигурени от приватизационния фонд на Столична Община. Краен срок за приключване на ремонта е 25 февруари. Първите посетители на обновената къща се очакват през март.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

ЧРД на news.bg

Честито, колеги!

20 години от първата новина. 20 години изпитание, 20 години професионализъм и 20 години сила …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *