Начална страница / Още / Нов старт за концесията на софийското летище

Нов старт за концесията на софийското летище

Процедурата за концесията на Летище София, която бе спряна от служебният кабинет на Герджиков, ще бъде възобновена. Това съобщи министър Ивайло Московски. Европейската банка за възстановяване и развитие и Световната банка са международните институции, които са консултанти по готвената концесия, като следващият месец трябва да са завършени необходимите анализи, правителството да се запознае с тях, и след това да се даде реалният старт на процедурата.

Московски изрази надежда, че желаещите да вземат на концесия летището, ще предложат офертите си до края на европредседателството.

Министъра на на транспорта, информационните технологии и съобщенията няколко пъти е казвал, че една от целите на концесията е да се оптимизира стопанисването на летището, а другата е да се влеят свежи средства за закъсалото БДЖ. След спирането на процедурата от кабинета на Герджиков, Московски изрази и недоумение, защо служебният кабинет прави това, като за него причините са “неясни”.

След енергийните отрасли, столичното летище държи един от най-големите дялове държавни активи, а от концесионният търг, който Московски нееднократно е уверявал, че ще бъде прозрачен, се очакват едни 480 млн. лева, който според обещанията трябва да се влеят в БДЖ.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Сцена в Народния театър ще носи името на Апостол Карамитев

Сцена на името на легендарният български актьор Апостол Карамитев ще кръстят в Народния театър “Иван …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *