Отново агресия между деца: Шестокласнички се биха в столично училище

-

Снимка: 97 СУ "Братя Миладинови"

В столичното 97 СУ „Братя Миладинови” в "Люлин" две шестокласнички отново не намериха начин да се разберат и се хванаха за косите, разказа Нова телевизия. Около тях имало много други деца, които се смеят и ги снимат. На клипа се вижда как едно от тях тегли за косата другото, след което нападнатата ученичка пада на земята.

Училищният психолог Ева Колева е станала видяла ученичките на 8 март пред главния вход на училището. "Тръгвах си от работа и видях група шестокласнички на двора. Те изглеждаха напрегнати. Казаха, че са се скарали, но са се разбрали”, обясни тя. На следващия ден тя ги повикала в кабинета си, за да обсъдят случката и подала сигнал до директора на училището. Подадени са сигнали и до Агенция за закрила на детето и Детска педагогическа стая.

Директорът Емилия Манолова разказа, че до боя се стигнало, след като едно от момичетата е направило забележка на другото, че пуши на територията на училището. Едното от момичетата е ново - само от няколко месеца е в класа, живяло е в Германия. Охраната на училището не е видяла случилото се.

С момичетата и техните родители са проведени разговори, инспектори от Детска педагогическа стая са изнесли беседа за агресията в училището. Момичето, което е посегнало на своя съученичка, е с предупреждение за преместване, а ученичките, които са снимали са със санкция забележка от директора.

"Не сме свикнали с такива ситуации и за нас е важно да предприемем действия това да не се случва повече", каза директорът на училището.
Дванайсетокласниците от училището изразиха подкрепата си към директора и изненадата си от случката. По думите им това е единичен случай, който не е обичаен за отношенията в училището.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НСИ подреди изложба в градинката на Кристал...

Изложбата „Да преобразим нашия свят. Цели за устойчиво развитие до 2030 г." е най-новата инициатива на Националния...

Прочети още keyboard_arrow_right