Пътна помощ за различни превозни средства

Пътна помощ

Снимка: RoadHelp.bg

Репатрирането на леки автомобили, джипове, микробуси, моторни превозни средства, както и специално оборудване става все по-достъпно за всеки в наши дни. Поръчки за това се предлагат денонощно. Репатракът тръгва до няколко минути след получаване на обаждането за помощ на пътя. На клиентите се гарантира абсолютната безопасност на автомобила по време на товарене на платформата и транспортиране. Независимо от метеорологичните условия, Пътна помощ работи седем дни в седмицата, може да разчитате на тях.

Използват се модерни платформи с разширени възможности. Подходящи са за решаване на проблеми с повишена сложност, включително транспортиране на повредени автомобили във всякакви условия. Товаренето на превозните средства се извършва бързо благодарение на хидравличните платформи, които значително опростяват и ускоряват процеса.

Пътна помощ за мотоциклети

Задължително е да се постави мотоциклета вертикално, това е единственият начин да се гарантира безопасност на възлите. Поради тази причина репатрак, използван за превоз на моторни превозни средства, са оборудвани със специални устройства за закрепването му към платформата.

Може да се поръча превоз на няколко мотоциклета (скутера), като максималният брой е до пет броя. Тази услуга често се поръчва от собственици на автокъщи или производители на моторни превозни средства, които изпращат мотоциклети на изложение или на събори.

Пътна помощ за джипове

Транспортирането на джипове е значително предизвикателство. Те се характеризират с по-голяма маса от тази на леките автомобили, следователно камионът с платформа трябва да има по-голяма мощност и товароносимост. Автомобилите с висока проходимост трябва да се натоварват внимателно и не трябва да се манипулират по същия начин като камионите.

Най-големите усложнения възникват, когато е необходимо транспортиране на джип с блокирано или счупено шаси, значителни повреди на рамката и каросерията. Голямата маса на този вид транспорт причинява друг проблем: трудният процес на товарене в случаите, когато колелата са блокирани.

Специалистите на фирми, занимаващи се с Пътна помощ в София притежават достатъчна квалификация и опит за изпълнение на задачи с повишена сложност. Те осигурят бързо товарене на автомобила, грижат се за безопасното му транспортиране.

Пътна помощ за микробуси

Пътна помощ извозва отговорно и микробуси. Този тип автомобили, тежки и обемисти, се нуждаят от внимателно боравене. Само професионалисти, които могат да репатрират микробус бързо и без повреди, могат да работят с такава техника.

Основните изисквания за извозване и транспортиране на микробуси: висока товароносимост. Използват се кранове с голяма мощност, подсилени платформи.

При поръчка за репатриране на микробус, клиентът трябва да предостави пълна информация за неговите повреди, модел, приблизителни размери. Познавайки тази информация, специалистите от Пътна помощ ще изберат подходящ камион за изтегляне.

Пътна помощ за камиони

Превозът на камиони представлява доста трудности. Той има голямо тегло, големи размери и често върви със спомагателно оборудване, платформи и други устройства. Най-често за транспортиране на камиони се използва твърд съединител, понякога частично натоварване.

Използването на твърд теглич е оптимално за автомобили с повредена спирачна система. Ако предната част на камиона е на платформата на камиона, задната ще върви по магистралата. В случай на сериозна повреда на камиона, този метод ще е неподходящ, трябва да се използват платформи с голяма товароносимост, както и специални повдигащи устройства за товарене на превозното средство на платформата.

Понякога е необходимо да се евакуира камион заедно с товара. В този случай трябва да се организира процеса много внимателно. В най-тежките случаи е препоръчително да се извършват ремонтни дейности на мястото на авариралия камион.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 113 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 819 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 15 Гласове)
Общо гласували: 947 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Загражденията около Парламента се превърнаха в рампа за детски ко......

В последните дни металните заграждения и решетките около и в Народното събрание предизвикаха вълна от коментари и полюсн...

Прочети още keyboard_arrow_right