Патриарх Неофит: Богоявление идва, за да ни укрепи и да ни призове към дела на добротворство и любов

-

Снимка: БПЦ

"Днес, когато пред нас се явява толкова много човешко несъвършенство, празникът на светото Богоявление идва, за да ни укрепи и да ни призове към дела на добротворство и деятелна любов." Това се казва в посланието, отправено от Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит в деня на Богоявление, съобщават от Българската патриаршия.

"Този, в Чието пресвято име се кръщаваме и в Когото и до днес се спасяваме, пръв трябваше да приеме Йоановото кръщение, за да изпълни всяка правда (Мат. 3:15) и така да се отворят небесата", припомня българският патриарх.

"Да скъпим времето и да не щадим сили, та във всеки ден от нашия живот да добавяме към онази съкровищница, която, по съвета Господен, си събираме не тук, в този скръбен и несъвършен наш свят, а на небесата - там, където "ни молец, ни ръжда ги яде, и дето крадци не подкопават и не крадат" (Мат. 6:20). Да бъдем достойни чеда на нашия Небесен Отец, истински Негови съработници и верни Господни приятели", призова в посланието си той.

"В деня на светото Богоявление, когато по установена традиция се извършва и Великият Богоявленски водосвет с поръсване на бойните знамена на славната ни армия, се обръщаме към нашите военнослужещи - с отеческо благословение и благопожелания за крепко здраве и сили в жертвеното и високоотговорно служение, на което са избрали да посветят живота си. В този ден с особено усърдие се молим и за всички онези православни воини, които са отдали живота си за свободата, независимостта и целостта на скъпата ни Родина - Всещедрият Бог да ги упокои и им дарува Своето вечно спасение. Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички нас! Честит и благословен празник!", отправя своя благослов българският патриарх Неофит.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Опашка пред БНБ заради сребърна монета за годишнината от основава......

От днес, 20 март, Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема "100 години от осно...

Прочети още keyboard_arrow_right