Повече от 10 500 стари гуми са събрани в София за тази година

стари гуми

Снимка: Столична община

Над 10 500 излезли от употреба гуми са събрани до сега тази година, а за 2018 г. – над 12 700 бр. На територията на София има 34 места, на които  хората могат да оставят безплатно старите си гуми. И те ще бъдат извозени за преработка. Това каза пред журналисти Татяна Асенова, началник-сектор контрол на компонентите и факторите на околната среда в Столичен инспекторат.
 
Проверката бе извършена на площадка в ж.к. “Младост“. В 12 района на Столичната община са обособени 31 площадки. В сезона на смяна на гумите гражданите могат да оставят стари гуми и на още три специализирани площадки и така е сигурно, че те ще бъдат предадени за отпадъци, а няма да бъдат изгорени нерегламентирано. Целта на проверките и предаването на старите гуми в определените пунктове е да се предотврати тяхното използване за горене.
 
Регулярно фирмите събират и извозват предадените стари гуми.
 
Екипи на Столичен инспекторат извършват проверки по автосервизите, площадките за изкупуване на вторични суровини, цеховете за производство на мебели, строителните обекти. Извършени в рамките на миналия месец са 29 проверки на автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми, на пунктове за изкупуване на отпадъци от хартия, картон, пластмаса, направени са 363 проверки на строителни обекти.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ИБИС специалисти подаряват информационна система на градския тран......

Автобус по линия 72 вече има информационна система от ново поколение. Това съобщи пред Столица.bg един от авторите на пр...

Прочети още keyboard_arrow_right