Повече от 10 500 стари гуми са събрани в София за тази година

стари гуми

Снимка: Столична община

Над 10 500 излезли от употреба гуми са събрани до сега тази година, а за 2018 г. – над 12 700 бр. На територията на София има 34 места, на които  хората могат да оставят безплатно старите си гуми. И те ще бъдат извозени за преработка. Това каза пред журналисти Татяна Асенова, началник-сектор контрол на компонентите и факторите на околната среда в Столичен инспекторат.
 
Проверката бе извършена на площадка в ж.к. “Младост“. В 12 района на Столичната община са обособени 31 площадки. В сезона на смяна на гумите гражданите могат да оставят стари гуми и на още три специализирани площадки и така е сигурно, че те ще бъдат предадени за отпадъци, а няма да бъдат изгорени нерегламентирано. Целта на проверките и предаването на старите гуми в определените пунктове е да се предотврати тяхното използване за горене.
 
Регулярно фирмите събират и извозват предадените стари гуми.
 
Екипи на Столичен инспекторат извършват проверки по автосервизите, площадките за изкупуване на вторични суровини, цеховете за производство на мебели, строителните обекти. Извършени в рамките на миналия месец са 29 проверки на автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми, на пунктове за изкупуване на отпадъци от хартия, картон, пластмаса, направени са 363 проверки на строителни обекти.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

16-годишната Милена от София- в световна класация на деца, които ......

Страната ни се гордее със своите учени, творци, спортисти. Но повод за гордост дават и децата ни. В това число влиза и 1...

Прочети още keyboard_arrow_right