Проф. д-р Любомир Спасов стана декан на Медицинския факултет на Софийския университет

Проф. д-р Любомир Спасов стана декан на Медицинския факултет на Софийския у

Снимка: Google Maps

Проф. д-р Любомир Спасов е избран за декан на Медицинския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Това е станало на Общо събрание с 51 гласа „за“, 9 „против“ и 20„въздържал се“, съобщават от Софийския университет.

Проф. Спасов вече е бил декан на Медицинския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ до 2019 г. Той е завършил с отличие висшето си образование в Медицинска академия – София. През 1998 г. придобива специалност по обща хирургия, а от 2000 г. е специалист по кардиохирургия.

През 2007 г. придобива образователната и научна степен доктор по медицина, а през 2008 г. се хабилитира и заема академичната длъжност доцент. А през 2012 г. е избран за професор. Година по-късно придобива диплома от Европейския борд по хирургия за квалификация в трансплантационната хирургия.

Проф. Спасов има специализации по кардиохирургия и органна трансплантология във водещи клинични центрове в САЩ, Англия, Германия, Франция, Словения и Италия. Притежава магистърска степен по здравен мениджмънт и е член на Българския лекарски съюз. От 1998 г. до 2021 г. е директор на Университетска болница „Лозенец“.

Седмици преди избора на проф. Спасов името му се завъртя около луксозен апартамент, изграден в столичната болница „Лозенец“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Такси се опита да слезе по стълбите в столичния Младост...

Таксиметров шофьор се опита да направи неуспешна каскада пред сграда в столичния Тех Парк в кв. Младост, показаха гражда...

Прочети още keyboard_arrow_right