Промениха условията на конкурса за пешеходен мост над ул. „Бяла черква“

-

Снимка: НАГ

След писмо от председателя на УС на Камарата на архитектите в България, в което е отправено искане за промяна в условията на обявения открит международен конкурс, от Столична община – Направление „Архитектура и градоустройство” бяха направени промени в условията на конкурса. Това съобщават от НАГ.

Откритият международен конкурс е за идеен проект по Закона за обществените поръчки с предмет: Пешеходен мост над ул. „Бяла черква“ в столицата.

В конкурса могат да участват само регистрирани проектантски бюра, дружества с предмет на дейност изготвяне на архитектурни и/или инженерни проекти или еквивалентна, както и обединения от физически лица и/или юридически лица, като най-малко едно от физическите лица или едно физическо лице от състава на юридическите лица следва да притежава пълна проектантска правоспособност. Участниците - чуждестранни физически или юридически лица следва да отговарят на еквивалентни изисквания в зависимост от държавата, в която са установени.

Освен предвидената в конкурса награда, участникът, класиран на първо място, ще получи покана за изготвяне на инвестиционен проект по всички необходими части във фаза работен проект. В тази връзка е променена и методиката за оценка на проектите, като в оценката е включен и проектантския хонорар за работния проект като процент от строителната стойност на обекта.

Променената документация за участие на български и английски език може да се разгледа и изтегли от раздел „Профил на купувача” на Столична община в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), както и от специално създадения сайт на конкурса - https://peshehodenmost.com/.

Крайният срок за подаване на конкурсните проекти остава непроменен - 17:30 часа на 29 септември 2022 г. в деловодството на Направление „Архитектура и градоустройство“ – гр. София, ул. „Сердика“ № 5.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За пореден път: Линията София-Перник отново се превърна в сметище...

Железопътната линия между София и Перник за пореден път се превърна в сметище, оплакаха се граждани пред btv. Според жив...

Прочети още keyboard_arrow_right