Начална страница / Още / Протест и контрапротест за Пирин и Банско

Протест и контрапротест за Пирин и Банско

Решението на Министерски съвет за промените в Плана за устройството на парк “Пирин” раздели София. Защитниците на природата от “Зелените” и Коалиция “За да остане природа в България” са против него. Те искат и оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Протестното шествие е организирано за 11 януари, когато екозащитниците ще се съберат при паметника на Патриарх Евтимий в столицата в18:30 ч. Половин час след това те ще поемат покрай спортното министерство и крайната им точка е мемориала на Първи и Шести софийски пехотен полк, съобщи Борислав Сандов от “Зелените”за Actualno.com.

От Сдружение „Бъдеще за община Банско“ съобщават за организиран от тях контрапротест „Аз искам да карам ски в България“, който също ще е на 11 януари. Те подкрепят решението на министерския съвет, зимните спортове, и искат изграждането на втория кабинков лифт да се случи. Техният сборен пункт е в началото на бул. “Витоша” откъм НДК в 18:30 ч. Те ще превинат през бул. “Дондуков”, ще завият по “Раковска” за да достигнат до площад “Александър Невски”.

Сдружение „Бъдеще за община Банско“ съобщават, че участниците в контрашествието ще бъдат развличани непрекъснато от DJ Sprite, световния шампион по бийтбокс Skiller & Atesh и брейкденсърите от Pachoville Crew и Sofia City Breakers, а озвучаването ще е с парти джип хамър.

Очаква се шествието да достигне до площад “Александър Невски” към 19:00 ч. където Десислава Добрева ще има концерт, съобщават от община Банско. Любителите на зимните спортове ще бъдат забавлявани още от Елица Тодорова, брейкденсърите от Pachoville Crew и Sofia City Breakers”, братя Пищолски и Тита, Skiller & Atesh, DJ Sprite.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Сестри от MAXsport спечелиха 3 златни медала от Гранд при в София

Талантливите сестри Божидара и Магдалена Ранови спечелиха три златни медали на турнира по карате Гранд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *