Начална страница / Още / Протест пред Столична община срещу порочните практики за прием в детските градини
източник: OFFNews

Протест пред Столична община срещу порочните практики за прием в детските градини

В 10.30 ч. на 10 септември пред сградата на Столична община, която се намира на ул.“Московска“33, се организира протест от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

Протестът е насочен срещу порочните практики за прием на деца в столичните детски градини. Комитетът вече няколко пъти предостави доказателства за това, че в столични детски градини се приемат деца със заболявания, които не са хронични, според здравното министерство, информира Актуално.

Протестиращите ще настояват за уволнението на директора Дирекция “Образование” в СО Мария Минчева и на Ирена Николова, главен експерт в дирекцията.

Комитетът има и други искания, които са пряко свързани с недостига на места в забавачките:

  1. Незабавно създаване на работна група, която да обсъди възможностите за построяване на нови детски градини и училища, както и създаване на физкултурни салони в училищата, където няма такива. Средствата за тези мерки да бъдат заложени в бюджета още за следващата година. Работната група да изготви програма, в която се поставят ясни срокове за реализиране на поставените цели.

  2. Настояваме Столична община да предоставя ваучери, с които да бъде обезщетено всяко останало извън класиранията дете.

  1. Пълно автоматизиране на системата за кандидатстване в ясли и детски градини и създаване на електронна система за кандидатстването в първи клас. 4. Осигуряване на средства за назначаване на допълнителен помощник-възпитател за всяка група, която надхвърля числеността на децата, заложена в наредбата.

 

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Розови балони

Почитат паметта на жените, загинали от рак на гърдата с 1 200 розови балона

1 200 розови балона ще пуснат пред НДК в памет на жените, загинали от рак …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *