Начална страница / Още / Проведе се среща в МС във връзка с “Олимпик”
"Олимпик"
Източник: pik

Проведе се среща в МС във връзка с “Олимпик”

Тази сутрин министър-председателят, Бойко Борисов, свика спешна среща в Министерски съвет във връзка със застрахователната компания “Олимпик”.

Поради фалита на компанията 200 хиляди клиенти останаха преди дни без “Гражданска отговорност”. Сумата на прекратените полици е на стойност 9 350 000 лв.

Предстои среща днес в 14:00 с кипърския посланик, за да се разбере статуса на компанията и да бъдат предприети необходимите действия. Това стана ясно от финансовия министър Владислав Горанов по време на събранието в МС. Той обясни още, че ако дейността се прекратява поради несъстоятелност, българските граждани, които са кредитори, ще имат право да получат обезщетение от кипърския фонд за обезпечаване. Ако дружеството се прекратява на друго основание, българските граждани, които имат вземания, ще трябва да се удовлетворят от масата на състоятелността. „Ако се стигне до подобно състояние, ще ангажираме специалист по кипърското търговско право, тъй като целият процес ще се води там, който да представлява българските кредитори Кипър“ – информира още Горанов.

От КАТ обявиха, че няма да глобяват шофьорите с невалидни полици на “Олимпик”, но предупредиха бързо да се сключат нови.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Габриела Евтимова

Виж също

Благотворителен семинар в София събира средства за близнаци с ДЦП

Благотворителен семинар ще се проведе в София на 29 ноември. Събраните средства от събитието ще бъдат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *