Проверяват продавачи на балони с неясно съдържание в столичните паркове

-

Снимка: Facebook

Комисията за защита на потребителите и столичната полиция започват съвместни проверки на продавачите на балони в парковете в София.

Във връзка с постъпила жалба в КЗП, касаеща продажба на детски балон, пълен с неясно съдържание, длъжностни лица на Регионална дирекция София при КЗП извършиха проверка в столичния Парк Овча Купел, където е бил закупен балонът. В хода на проверката е установен търговецът, извършващ продажбата на балоните, и му е съставен АУАН за извършени нарушения на ЗЗП, както следва: липсва информация за производител и вносител и липсват обявени цени на предлаганите за продажба стоки.

Предвид това, че предлаганите за продажба стоки са предназначени за най-малките и рискови потребители – децата, от комисията организират съвместни проверки със СДВР на търговците, предлагащи за продажба балони в парковете на столицата. Проверките ще се извършват считано от 23.05.2023 г. до 25.05.2023 г. включително, съобщават от комисията.

Ще бъде осъществен контрол на търговците, предлагащи за продажба балони в следните паркове на територията на София: Парк Борисова градина, Южен парк, Парк Заимов, Парк Възраждане, Северен парк, Западен парк.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

DOT.Sofia е големият победител в „Български архитектурни награди ......

Новата сграда DOT.Sofia по проект на I/O архитекти (Вяра Желязкова и Георги Кътов) получи голямата награда в петото изда...

Прочети още keyboard_arrow_right