Начална страница / Още / Развоен център за Европа, Африка и Близкия изток ще открива в София “Кока Кола”

Развоен център за Европа, Африка и Близкия изток ще открива в София “Кока Кола”

Компанията “Кока Кола” (Coca-Cola) заяви за разкриването на нов Развоен център за информационни технологии в столицата.

В голям мащаб ще се предоставят високоефективни бизнес решения за компанията с акцентиране върху Европа, Близкия Изток и Африка. Развойният център в София се явява шести по ред след САЩ, Мексико, Индия, Сингапур и Япония, но пък ще е втори по големина, брой на служителите и обема от извършваните услуги, съобщава компания “Кока Кола”.

Там ще работят 130 души – студенти, опитни ИТ архитекти и висококвалифицирани специалисти. Едни от главните области, в които ще се работи ще бъдат софтуерни решения за системен анализ и разработване на програми, мобилни приложения, анализ на данни, роботика, обучения, инфраструктурна и информационна сигурност. Освен това ще се работи и в областта на технологични решения за маркетингови, финансови и технически функции на компанията.

В областта на производството на безалкохолни напитки “Кока Кола” обезпечава 40% от работните места и е работодател на 2 100 души. В Костинброд и Банкя от 2002 г. са издигнати две модерни съоръжения за производство на напитки и минерална вода. Компанията инвестира у нас 550 млн. долара.

Изборът за откриването на центъра в столицата, компанията е направила заради това, че: в България има четирите университета с технологични факултети; намира се в удобна часова зона; удобни и бързи пътувания за регионите, за които ще отговаря; има стабилно управление и поощряване на чуждите инвестиции.

Директорът на центъра Желязко Петров уточни, че “Кока Кола” и сега работи с България. Това става чрез офисите на водещи компании като SAP LAB, ATOS и Microsoft. Тя възнамерява през следващата година да разшири мрежата си от партньори.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Сестри от MAXsport спечелиха 3 златни медала от Гранд при в София

Талантливите сестри Божидара и Магдалена Ранови спечелиха три златни медали на турнира по карате Гранд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *