Родителите на деца в 1 и 8 клас получават помощ от 300 лева

-

Снимка: Столица.bg

Родителите на ученици, записани в първи и осми клас в държавните и общинските училища в София и в страната, имат право на еднократна помощ в размер на 300 лева.

Кандидатстването за този вид подпомагане започна в средата на лятото и ще продължи до 15 октомври, като отпускането на средствата вече не се обвързва с доходите на родителите. Кандидатства се по настоящия адрес на един от родителите. Родителите трябва да предоставят и бележка от училището, че детето е записано в първи или осми клас. Формулярите са качени на страницата на АСП и могат да се подават и по електронен път.

Целта е семействата на децата в първи и в осми клас да бъдат подкрепени при подготовката на учениците в началото на учебната година, каза пред БНР заместник-министърът на социалната политика Надя Клисурска. Тя отбеляза, че се отчита повишен интерес към помощта спрямо данните от миналата година.

Важно е да се знае, че помощта се получава на две части – през първия и през втория срок, поясни още тя, като добави, че средствата подлежат на връщане при натрупване на 5 и повече неизвинени отсъствия в рамките на месец или ако ученикът прекъсне обучението си.

636 за миналата година са били заповедите за възстановяване на получената сума при първокласниците. Значително по-голям е броят при осмокласниците - над 1500, каза още Клисурска.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столично училище с грамота от президента...

Столичното 191 ОУ „Отец Паисий“ получи грамота от президента Румен Радев за благотворителността и съпричастн...

Прочети още keyboard_arrow_right