Начална страница / Още / “С колан в автобуса” – акция на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи в София

“С колан в автобуса” – акция на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи в София

Ще се раздават образователни печатни материали на пътуващите с автобуси

 

Акция “С колан в автобуса” организира Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. Кампанията е за използване на предпазните колани в пътническите автобуси.

Тя се създава по повод станалите в последно време тежки пътнотранспортни произшествия с пътнически автобуси. Три тях имаше загинали и ранени. Асоциацията цели да напомни на хората, че използването на колан в превозните средства безспорно е необходимо и е защита.

По време на кампанията се залага и на информираността на пътниците, не само в междуградския транспорт, а и на пътниците от автобусите по международните линии. Акцията е и по повод празниците, които предстоят. Тогава се събират повече почивни дни и очакванията са броят на пътуващите да се увеличи.

На пътуващите с автобусите от Централна автогара в София ще бъдат раздавани образователни печатни материали. С тях се напомня на пътниците, че са задължени да използват предпазни колани.

От утре, 4 май, от 11 часа започва кампанията по раздаването на листовките на Централна автогара “София”. На нея ще бъдат и служители на “Пътна полиция”.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Благотворителен семинар в София събира средства за близнаци с ДЦП

Благотворителен семинар ще се проведе в София на 29 ноември. Събраните средства от събитието ще бъдат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *