След карантината: Рекорд в събраните опасни отпадъци от столичните домакинства

След карантината: Рекорд в събраните опасни отпадъци от столичните домакинс

Снимка: БалБок Инженеринг

Рекордно количество опасни отпадъци от столичните домакинства бяха събрани в първата кампания след отмяната на извънредното положение в столицата. Почти един тон бяха предадени в мобилния пункт, който беше разкрит за трите района „Възраждане“, „Илинден“ и „Красна поляна“,съобщават от БНР. От фирмата, която провежда дейността на територията на Столичната община, както и в други български общини, посочиха пред медията, че рекордът само доказва осъзнато поведение на гражданите през последните години по отношение на екологията и нетърпението отново да се разкрият пунктовете. 
 
Макар от дружеството, специализирано в третирането на опасни отпадъци и партниращо си със Столичната община за безвъзмездното им събиране от домакинствата, да са очаквали успешна акция след извънредното положение, събраното количество ги изненадва. С около 20-30% то е повече от обичайните тридневни кампании, които се организират. А сега бяха отменени и четири дати от утвърдения график за годината, посочи пред медията директорът на „БалБок инженеринг“ д-р Ралица Ангелова.
 
Тя припомни, че при подаване на заявка за извозване на опасни отпадъци от адрес, гражданите трябва да посочат максимално точно количествата за предаване, не защото има въведен минимален размер, а защото трябва да се осигури достатъчно място в автомобила, който ги извозва. Тя поясни, че заявки се приемат през работните дни от 9 до 18 ч на телефон 0700 11 750, като се уточнява адреса и телефона за връзка.
 
Ако гражданите се затрудняват в определянето на даден отпадък като опасен, могат да се възползват от специално разработената брошура за тази цел, която е качена както в официалната страница на фирмата за третиране на отпадъците, така и във Фейсбук страницата ѝ. Информация има също на сайтовете на Столичния инспекторат; Столичната община и районните администрации.  
 
 
 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

14-дневна карантина за пристигащите от Република Северна Македони......

Министърът на здравеопазването издаде Заповед № РД-01-314/04.06.2020 г., с която въвежда 14-дневна задължителна карантин...

Прочети още keyboard_arrow_right