Софийска градска прокуратура с лекции в седем столични училища

-

Снимка: СГП

За поредна година Софийска градска прокуратура участва активно в Образователната програма на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Целта на програмата е да повиши информираността на учащите и доверието в институциите, съобщават от институцията.

Лектори по образователната програма са магистратите при СГП: следовател Капка Милева, следовател Катерина Александрова, следовател Велислав Величков и прокурор Ивайло Петров.

На лекциите присъстваха учениците от горните класове на: 28 СУ „Алеко Константинов“, 18 СУ „Уилям Гладстон“, 113 СУ „Сава Филаретов“, 123 СУ „Стефан Стамболов“, 135 СУ „Ян Амос Коменски“, 17 СУ „Дамян Груев“ и 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“. Основните теми, включени в образователната програма, бяха „Устройство, структура и състав на съдебната система“, „Участие на непълнолетни лица в наказателния процес“, „Последици и превенция на хулиганските прояви, насилие и агресия, употреба на наркотични вещества и киберпрестъпления“.

Учениците са проявили засилен интерес към темите, съобщават още от прокуратурата. От 18 СУ „Уилям Гладстон“ дори са заявени допълнително лекции, проведени от Велислав Величков и Капка Милева.

При посещение в седемте софийски училища, следователи Капка Милева и Велислав Величков от Следствен отдел към СГП официално връчиха Удостоверения от името на Градски прокурор на СГП Илиана Кирилова за завършен курс по съвместната образователна програма на ВСС и МОН „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Следовател Милева – координатор и лектор на съвместната инициатива, връчи официално на директорите на училищата енциклопедии луксозни издания и стенни карти – географска на Република България и политическа карта на Европа, закупени от СГП с отпуснати средства от наградния фонд по програмата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 190 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1144 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 30 Гласове)
Общо гласували: 1364 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 68% от собствениците на имоти в София вече са платили данъцит......

Общо 817 357 са собствениците на недвижими имоти в София. Всички те са длъжни да платят годишен местен данък за притежав...

Прочети още keyboard_arrow_right