Столичен инспекторат премахна незаконни антипаркинг колчета в 2 района

Столичен инспекторат премахна незаконни антипаркинг колчета в 2 района

Снимка: Столичен инспекторат

Столичен инспекторат нареди и доброволно бяха премахнати незаконно поставени антипаркинг колчета в район Студентски и Възраждане, съобщиха от контролиращото звено на Столична община.

След осъществен контрол продължава доброволното премахване на антипаркинг съоръжения. Само за седмица след направените предписания  граждани сами са премахнали над 10 незаконно поставени колчета.

"Проверените адреси, на които самоволно са били поставени скоби, антипъркинг стълбчета и др. са в районите „Студентски“ в ж.к . Малинова долина и „Възраждане“ до Двореца на децата.
Съгласно чл. 51 от Наредбата за организацията на движението на територията на Столична община се забранява нерегламентираното поставяне и/или разполагане върху улици, площади и тротоари общинска собственост на всякакви подвижни, неподвижни и други прегради, знаци, табели, съоръжения и други подобни, които затрудняват и/или препятстват преминаването, спирането, престоя и/или паркирането на ППС и/или пешеходци", напомнят от Столичен инспекторат.

"В случаите, при които хората поставили неправомерно такива ограничителни елементи, както и не предприемат действия по премахване след проверка, търпят административна санкция и принудително отсраняване. Такива действия по принудително премахвани или монтиране се извършват от служителите на ЦГМ ЕАД след направено писмено разпореждане от страна на инспектората. Така с монтирането на антипаркинг елементи на ул. "Царибродска" във "Възраждане" беше обособено място за контейнерите за отпадъци, с което се улесни услугата за гражданите и не възпрепятства водачите на моторни превозни средства", допълват от ИНспектората.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Факултетът по славянски филологии в Софийския университет с Ден н......

Факултетът по славянски филологии в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще проведе ден на отворените...

Прочети още keyboard_arrow_right