Студенти от Софийския университет отново с „Минута за Коледа“

Студенти от Софийския университет отново с „Минута за Коледа“

Снимка: pixabay

За девета поредна година Студентският съвет при Софийския университет „Св. Климент Охридски" приканва студенти, преподаватели и приятели да се включат в инициативата „Минута за Коледа“.

Идеята на кампанията е да мотивира хората да отделят минута от своето време и да я подарят на непознат за Коледа, като му напишат писмо. Студентският съвет и негови приятели ще доставят посланието в случайна пощенска кутия!

Тази година организаторите си поставят амбициозната цел да разпечатат, опаковат и доставят 6 хил. писма в цялата страна.

Всеки, който иска да се включи в кампанията, може да изпрати писмото си до 16 декември онлайн на сайта на Студентския съвет.

Писмата ще бъдат разпечатани със специален шрифт, ще се поставят в красив плик, който студентите, прибиращи се за празниците, ще вземат със себе. Те ще се погрижат всяко писмо да намери пътя си към случайна пощенска кутия, за да могат словата да озарят всички краища на България!

През изминалите години хиляди писма зарадваха непознати хора в с. Воденичане, с. Гложене, с. Трапоклово, с. Дунавлии, с. Калояново, с. Подем, Свиленград, Трявна, Козлодуй, Самоков, Ботевград, Кнежа, Троян, Долна Оряховица, Казанлък, Димитровград, Раднево, Дупница, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Ловеч, Монтана, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Шумен, Ямбол.

Инициативата се провежда от 2015 г., като досега посланици на кампанията са били различни известни личности, като през годините са участвали Орлин Горанов, Ники Кънчев, Георги Бърдаров, Енчо Керязов, Дони и други.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална конференция „Детето и детският свят“ ще се проведе в С......

Факултетът по педагогика на Софийски университет „Св. Климент Охридски" организира Национална конференция и Изложе...

Прочети още keyboard_arrow_right