Тайните да пазаруваме винаги изгодно

Илюстративна снимка

Снимката е илюстративна

Инфлацията у нас расте, а това се усеща по значителното повишаване на цените на стоките от първа необходимост. Ежедневно слушаме експерти от различен ранг да ни обясняват понятно или не дотолкова разбираемо, че не ни предстоят леки дни. Освен че икономическата ситуация поражда несигурност, все повече хора интуитивно се ориентират към затягане на бюджета си.

Не е нужно обаче да се отказваме напълно от стандарта си, както и от купуването и консумирането на основни стоки, с които сме свикнали. Това е възможно, ако превключим от безразборно към по-изгодно пазаруване. Ето няколко начина, които ще ви помогнат в това начинание.

Пазарувайте на промоция

Следете за актуалните специални намаления от Kaufland в брошурата на веригата. С тях можете да се възползвате от всяка следваща ежеседмична порция отстъпки със специални оферти за стоки от асортимента на магазина. Добра идея е да се купува по-голямо количество от продуктите с по-дълъг срок на годност. Този изгоден запас от трайни стоки ще ви спести значителен процент от разходите за идните месеци. Същото важи и за покупката на голям обем от стоки на промоция, които обикновено консумирате в големи количества.

Възползвайте се лоялната програма на магазина

В повечето големи вериги хипермаркети има обособени зони „Информация“. В тях по всяко време можете да получите актуални данни за наличните промоции, отстъпки и намаления. От скоро клиентите на една от големите вериги могат да се възползват от лоялна програма със значителни намаления. Може да научите повече за това как да се сдобиете с лоялна карта на https://www.kaufland.bg/ или да помолите служител на „Информация“ да ви съдейства да получите такава. Така изгодното пазаруване е не просто възможно, а изключително достъпно и лесно.

Стремете се към качествените стоки

С други думи евтиното почти винаги ни излиза скъпо. Това е не само неизгодно, но и изключително неприятно и изнервящо. Добрата новина е, че все повече потребители го осъзнават и вече избягват фалшиви нискокачествени стоки и реплики и залагат на качествени оригинални стоки без значение за кой сектор говорим.

Пазарувайте с мисъл, а не с емоция

Импулсивните покупки не са добра инвестиция. Крайният резултат от пазара би бил по-добър, ако мислите повече докато пазарувате, а не пъхате в количката си всичко, което срещнете в супермаркета. Добри подходи за целта са правенето на списъци за шопинг, пазаруване, когато и да е, но не в деня на заплатата, а също така и самостоятелно пазаруване, защото с децата винаги се стига до импулсивни покупки и множество непредвидени разходи.

Създаване на ежемесечен бюджет

Бюджетирането месец за месец е не по-малко удачна стратегия за спестяване на средства. Тя ви позволява след определяне на конкретна сума за храна, например, да се придържате към нея, за да си спестявате всякакви излишни разходи. За по-стройна организация, запазвайте касовите си бележки и следете доколко успявате да се вмъкнете в определения за месеца бюджет. Ако воденето на сметки и изчисленията представляват трудност за вас, свалете си специализирано приложение за целта.

Пазаруването на сметка ще ви спести средства, но и не само. Изгодният шопинг е икономичен вариант да купувате стоките, от които сте доволни и от които не бихте се отказали. Той позволява вземането на информирано потребителско решение, без да бъдете ощетявани и без да се притеснявате за стабилността на вашия бюджет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (18%, 21 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 31 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (11%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 13 Гласове)
Общо гласували: 115 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Само за 24 часа: 23 бебета са проплакали в столичния „Майчин дом“...

Само за 24 часа в столичния „Майчин дом“ са се родили 23 бебета. Своеобразният рекорд е поставен в първия де...

Прочети още keyboard_arrow_right