"Улица", "Ъгъл" и "Сплит" - Как се играе рулетка

Нострабет

Снимка: Нострабет

Ако потърсите информация коя е най-добрата игра, с която да започнете да се забавлявате, един от най-честите съвети ще бъде именно рулетката. Започнала своя живот някъде в началото на XVI век, но все още се спори дали китайците са започнали да я играят първи или не. Оригиналният създател е Блез Паскал, който представя своята версия през 1657 г. Малко след това Европа се запалва по тази игра, а благодарение на шанса и добавянето на някои правила и условия, всеки един играч се доверява на нея като основен източник на забавление.

По правила ще открием, че на масата има около 37 позиции, като броим нулата. Останалите числа се делят на равен брой черни и червени. Идеята е, че всеки играч прави своя залог, крупието завърта рулетката и след това я пуска в движение, като на случаен принцип се определя победителя.

Не е трудно да преценим, че ако се възползваме от тази опция, най-вероятно ще е трудно да открием някаква особена победа, все пак с една позиция шансовете ни са 1:36, тогава защо рулетката е смятана за една от най-добрите възможности на играчите. Има опция, която ни предоставя да направим залог за много повече от едно число. Можем да избираме дали то ще бъде черно или червено, да избираме няколко интервала от числа от 1 до 18 и от 19 до 36, дали числото ще бъде четно или нечетно, дали ще бъде една цяла линия от 12 числа или ще бъде колона.

Това обаче далеч не е всичко и дори някои математици и почитатели на играта са изградили стратегия, с която да уловят максимален брой числа с минимален брой чипове. Самата рулетка разполага и с някои тънкости, позволявайки ни да маркираме с един чип няколко стойности, като самият ни залог ще се смята за легитимен и ще ни го позволи.

С други думи, макар и да имаме широк спектър от възможности, трябва да запомним и нещо много важно, тази игра ни предоставя шанс не само да се забавляваме, но и да инкасираме печалби, което е повече от прекрасно. В платформата на Nostrabet можем да играем он лайн рулетка и да видим, че посочените възможности за залог не само се изпълняват, но и дават добри предимства. Играта протича с помощта на виртуална  валута, следователно няма да изгубим нищо, но пък можем да спечелим добро настроение и забавление.

Нека обърнем малко внимание на някои от по-интересните специфики. Ако поставим чипа си върху числото, ние автоматично обявяваме, че искаме да изберем конкретно това число. Следващият вариант е да направим сплит залог, като поставим числото на линията с граничещо друго, така маркираме и двете.

Въпросна улица имаме, когато поставим чипа си в върху линията на едно число, като по този начин показваме, че маркираме 3-те последователни. Ако искаме да маркираме четири числа, тогава поставя чипа си в граничещия център на изброените четири числа. Така наречената кошница включва възможността да поставим чипа си в ъгъла обхващайки 0-та и числата 1,2 и 3. Можем да маркираме цели 6 числа, позиционирайки ги отново между двете гранични линии на две колонки с числа, последователни такива.

Практически рулетката не е особено сложна, а ако повярваме на експертното мнение, тогава трябва да се насочим към европейската рулетка, която има своите предимства спрямо американската.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 90 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 49 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 391 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Допълнителен кушет-вагон за влака от София до Истанбул...

Допълнителен кушет-вагон, който ще пътува към композицията на международния влак София - Истанбул - София, ще бъде осигу...

Прочети още keyboard_arrow_right