УНСС-София и Фонд мениджър за България ще си сътрудничат

УНСС – София и ФМФИБ ще си сътрудничат

Снимка: УНСС

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Мартин Гиков, главен изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на Фонд мениджър на финансови инструменти в България (ФМФИБ) подписаха меморандум за сътрудничество, съобщават от висшето учебно заведение.

Проф. д-р Димитър Димитров  подчерта, че УНСС и Фонда имат много допирни точки и потенциал за сътрудничество в сферата на иновациите, интелектуалната собственост, трансфера на технологии и развитие на предприемачеството и допълни „с цел да развием предприемаческите и иновационните умения на нашите студенти и да ги подпомогнем да стартират бизнес в УНСС открихме университетски Startup Hub.

В него младите хора ще могат да се информират за възможностите за финансиране на стартъпи, да се обучат как да изготвят бизнес планове и как да представят идеите си пред инвеститори, ще получават правна и юридическа информация.

"Убеден съм, че партньорството ни с ФМФИБ е прекрасна възможност и ще допринесе за развитието на университетския Startup Hub и реализирането на креативни бизнес идеи на наши студенти“, каза проф. Димитров.

„Ние всекидневно забелязваме, че самият бизнес и нашите фондове и компаниите, които са ни крайни получатели търсят хора, които са с някакъв вид изградено предприемаческо мислене, което е целта на такъв тип инициативи“, коментира Мартин Гиков.

Меморандумът обхваща двустранно сътрудничество в подкрепа на Стартъп хъба създаден към Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС чрез организация на съвместни събития, менторство на стартъпи, гост-лектори от стартъп екосистемата, примери на успешни стратъпи финансирани от ФМФИБ.

Партньорство при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение, обмена на информация и публикации за дейности и за провеждани по-важни събития от страна на ФМФИБ и УНСС и стимулиране на студентското предприемачество в сферата на иновациите и интелектуалната собственост.

 

В документа е записано още, че УНСС и ФМФИБ ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от университета за провеждани стажове и публични инициативи на Фонда.

ФМФИБ ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от Фонда.

Предвижда се възможност за провеждане на обучения в Института за следдипломна квалификация при УНСС за специалисти и служители от ФМФИБ.

Меморандумът ще допринесе за стимулиране на студентското предприемачество и иновациите, ефективен обмен на знания и идеи между академичната общност, бизнеса и държавните институции и засилване на връзката между бизнеса и университета.

На подписването присъстваха и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, Камен Славов, член на Съвета на директорите на ФМФИБ и д-р инж. Дочка Василева – Кръстева, и.д. директор на управление „Проектна информация и финансиране“ във Фонда.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Порой наводни подлеза на НДК...

Гръмотевична буря и порой се изсипаха над София този следобед. За кратко време столичният булевард „Витоша“ ...

Прочети още keyboard_arrow_right