Започва поетапно измиване на централни улици по „карета“ в столицата

-

Снимка: Столичен инспекторат

Миене на улици, обособени под формата на карета ще започне на 12 юни, съобщават от Столичен инспекторат. Дейността ще продължи до 14 август т. г., като ще обхване районите „Красно село“, „Възраждане“, „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“ и „Средец“.

Това е една практика, която се прилага повече от 15 години за измиване на централни улици в столицата през деня, когато трафикът е интензивен и затова се налагат временно ограничения за изпълнение на дейност „миене с автоцистерна с маркуч“, поясняват от инспектората. За целта е създадена организация между фирмите по чистота, Общинска полиция, ЦГМ ЕАД, Пътна полиция – СДВР, Софийска вода и есплоатационните дружества, работещи на територията на столицата, а контрола по изпълнението осъществява Столичен инспекторат на терен.

От 07.30 ч. до 16.30 ч. ще бъдат затворени за придвижване, паркиране и престой на ППС улиците, по които ще тече дейността от четири страни под формата на каре. Собствениците на паркираните автомобили трябва да ги преместят, докато трае дейността, а тези които не са го направили, техните коли ще бъдат релокирани наложително в съседство. За новото местонахождение информация може да се намери на телефон на съответното РПУ и 070013233. Уведомленията за осъществяване на дейностите се слагат предварително на жилищните сгради за съответната етажна собственост, в сайтовете на съответните районни администрации, както и на Столичен инспекторат.

На 12 юни на екипите на фирмата по чистота, изпълняваща дейността ще стартира в район „Красно село“ от „каре“ 6 , в което попадат улиците: ул. " Св. Иван Рилски " от бул. " Генерал М. Д. Скобелев " до бул. " Христо Ботев ", ул. " Люлин планина " от бул. " Генерал М. Д. Скобелев " до ул. " 20-ти април ", ул. " Лайош Кошут " от бул. " Генерал М. Д. Скобелев " до бул. " Христо Ботев ", ул. " 20-ти април " от бул. " Христо Ботев " до бул. " Македония " ул. " Ивайло " от бул. " Христо Ботев " до бул. " Македония ".

На 18 юни екипите продължават миенето в район „Триадица“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отпускат 36 млн. лв. за работа с деца и ученици от уязвими групи ......

Държавата отпуска 36 078 916 лева за работа с деца и ученици от уязвими групи в общински училища и детски градини в Софи...

Прочети още keyboard_arrow_right