26-годишно момче се нуждае от помощ, за да продължи химиотерапията

26-годишно момче се нуждае от помощ, за да продължи химиотерапията

Снимка: Фейсбук, Мама Нинджа

Марио е с рак на белите дробове и е на лечение в Турция

Марио е на 26 години. Обикновено момче, усмихнато, добросърдечно, работяга. Живее с майка си, пенсионер по болест и брат си. Няма голяма помощ отникъде, но си ходи на работа, среща се с приятели, справя се с трудностите, мечтае да срещне момиче, с което да създаде семейство.
Като всички останали.

Докато преди година е диагностициран с рак на белите дробове 4 стадий, който не се лекува в България. Лекари му дават съвет да потърси оферта от Турция, където има шанс.

Да, оказва се, че наистина има шанс, само че за сума, която е непосилна за него, нито за семейството му.

Знаете ли, в такъв момент, ако човек няма средства или богати роднини, или приятели с възможности, или контакти в медии, изгубен е. Марио няма такива близки хора, той е обикновено момче. Познават го приятелите му, семейството му и колегите му. Впрочем той работи в Кауфланд, на витрина. И си харесва работата, макар че на някого може да се стори нищо особено. Но с такава работа трудно ще събереш хиляди приятели в социалните мрежи, които да ти помогнат и да спасят живота ти.

Марио вероятно вече нямаше да е сред нас, ако не беше Виктор, приятел, с когото са в една компания и който също като него е съвсем обикновено момче без влияние в социалните мрежи, без контакти в медии и така нататък. Виктор обаче има нещо, което не зависи от парите и контактите - има голямо сърце.

През последната половин година Виктор е посветил цялото си свободно време на това да организира кампанията за Марио и да привлече всичките им приятели, плюс близки, колеги, роднини, познати, работодатели и всякакви хора да помагат. Поставят кутии, организират футболни турнири, направили са група, благотворителен базар, пишат се отчети. Невероятни млади хора – и Виктор, и приятелите им, които помагат на Марио. (Тук ще вметна, че работодателят на Марио също е помогнал с голяма сума, както и колегите му!)

Лечението вече е започнало и върви добре, на страницата можете да видите информацията, плюс снимки и епикризи. Но парите са на привършване, а има още химиотерапии, които трябва да се платят.

За тази история знам от Петя, която е майка на Виктор и моя приятелка от Пловдив. Петя, която вчера ми писа, че се чувства безсилна.
Петя, казах й, аз също съм безсилна. Всеки от нас е безсилен, когато е сам.

Но ето, сега сме заедно и затова сме силни. И ще помогнем на Марио, който се бори за живота си, и на Виктор, и всичките онези млади хора, които са изоставили купоните, за да се борят с него.

Ето как можем да помогнем на Марио:
IBAN BG65UNCR70001522570361
BIC UNCRBGSF
Титуляр Марио Ангелов Карагьозов
PAYPAL differentilusion@gmail.com
REVOLUT mariozgjw
Разчитам на вас и вярвам, че не сме безсилни. Знам го!

Източник: facebook.com, Мама Нинджа

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 91 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 50 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 393 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пешеходци се оплакват от „бърз“ светофар на бул. „Ген. Тотлебен“ ......

Светофарът за пешеходци на кръстовището на бул. "Ген. Тотлебен" с бул. "Пенчо Славейков" е регулиран много несправедливо...

Прочети още keyboard_arrow_right