Камари с боклуци затрупват улици в Банкя, местните не спазват графика

Камари с боклуци затрупват улици в Банкя, местните не спазват графика

Снимка: Фейсбук

Улици в Банкя са затрупани с отпадъци. Проблемът е, че местните жители изхвърлят боклуци на нерегламентирани места. Най-често това са ъгли на улици. Вместо да отидат до контейнера, отпадъците се изсипват на най-близкото и неподходящо място.

За проблема сигнализират в социалната мрежа граждани, живеещи в Банкя. На камарата с отпадъци ежедневно изхвърлят местните на ъгъла на ул. "Александър Стамболийски" и ул. "Георги Бенковски".

Там има огромна дупка и редовно се запълва с огромни количества едрогабаритни отпадъци.
Крайно време е да бъде запълнена дупката, да се насадят дръвчета или да се предприемат действия за премахването на това сметище, за да се спре изхвърляне, препоръчват възмутени граждани.

Местните съобщават, че отпадъци се трупат и на ъгъла на "Перуника" и шосето към Иваняне. От кметството в Банкя почистили и поставили предупредителна табела, но хората продължили да изхвърлят. 

На ъгъла на ул. "Христо Ботев" и ул. "Калоян" също се изхвърлят отпадъци. Оказва се, че проблемът не е в сметопочистващата фирма, която спазва графика на извозване и почистване на смет, а в манталитета и възпитанието на местни жители, които не спазват графика за изхвърляне на едрогабаритен отпадък.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Варненец влезе в насрещното в Дружба, размина се с челен сблъсък ......

Кола с варненска регистрация се размина на косъм от челен удар и то благодарение на бдителния водач на другия автомобил....

Прочети още keyboard_arrow_right