Кметът на Овча купел: Бях неприятно изненадан от „приятелския огън“ от съветници с близки политически възгледи

Кметът на Овча купел: Бях неприятно изненадан от „приятелския огън“ от съв

Снимка: Столица.bg

Ще продължа да работя символът на района - минералната баня, в най-скоро време да възвърне стария си облик и блясък, зарича се Ангел Стефанов

Банята в Овча купел е един от символите на района, пренебрегван от институциите повече от 30 години, а нейната разруха е болка за всеки от живеещите в Овча купел. Състоянието на сградата е наистина трагично и ако не се пристъпи към бърза реставрация , скоро на терена ще трябва да влязат не инженери и архитекти, а археолози.

Това написа във фейсбук кметът на район Овча купел Ангел Стефанов, доволен, че докладът за финансиране от Столична община бе приет и разочарован от неочакваните атаки на общински съветници от Демократична България, след като самият той стана кмет от същата политическа сила.

"Днес на заседание на Столичен общински съвет беше прието съфинасирането от Столична община за изпълнение на инвестиционен проект „Адаптация и реставрация на сградата на минерална баня „Овча купел“ като рекреативен център за активно използване на минерална вода“. По време на обсъждането бях неприятно изненадан от „приятелския огън“, на който бе подложено възстановяването на банята по този проект. Неочаквано за мен, на съфинсирането от Столична община яростно се противопоставиха общински съветници, с които споделяме близки политически възгледи, изтъквайки несъстоятелни аргументи. Част от аргументите бяха, че не са имали достатъчно време и възможности да се запознаят в детайли, въпреки, че за този проект се говори повече от 4 години, а някои от тях са съветници вече няколко мандата", признава за неочаквата реакция от съпартийците си Стефанов.

След 3 часа СОС одобри 4,4 млн. лв. за възстановяването на банята в Овча Купел

Стефанов бе изслушан в две комисии - по бюджет и финанси и екология, през седмицата, където докладът бе одобрен. Днес кметът на район Овча Купел отново защити проекта и пред СОС и предупреди общинските съветници за негативните последици, ако не се ерализира този проект.

"Идейният проект, който е защитен пред Министерството на култура (и съгласуван от НИНКН) запазва съществена част от сградата за балнеоложки функции – басейни, помещения за сауни и др. Освен сутерена и партерния етаж, в части от другите етажи също се предвиждат дейности, свързани с минералната вода и лечебните й свойства. Проектът по Оперативната Програма има своите дефицити, но прави възстановяването на банята в Овча купел реалистично и в обозримо бъдеще.
Районната администрация не е страна по проекта, но се опитваме активно да следим процеса и всячески да защитаваме обществените интереси и нагласи на гражданите в Овча купел за скорошно възстановяване на банята. Обществеността в Овча купел очаква с нетърпение по-нататъшните действия и процедури по адаптацията и реставрацията на банята", обясни във фейсбук Ангел Стефанов.

Ще продължа да работя символът на района, минералната баня, в най-скоро време да възвърне стария си облик и блясък, обещава кметът на Овча купел.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За коя партия/коалиция ще гласувате на Парламентарните избори на 11-ти юли?
 • ГЕРБ-СДС (33%, 232 Гласове)
 • Има такъв народ (23%, 161 Гласове)
 • БСП (6%, 43 Гласове)
 • Демократична България (24%, 167 Гласове)
 • ДПС (1%, 8 Гласове)
 • Българските патриоти (ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ) (4%, 28 Гласове)
 • Изправи се! Мутри вън! (2%, 15 Гласове)
 • Друга партия/коалиция (2%, 12 Гласове)
 • Няма да гласувам / Не подкрепям никого (4%, 30 Гласове)
Общо гласували: 696 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Премахнаха незаконен павилион до метростанция стадион "Васил Левс......

Незаконен павилион за палачинки бе премахнат, съобщиха от администрацията на район „Средец“. „След ко...

Прочети още keyboard_arrow_right