Лопата "украси" страничното огледало на паркирала кола в София

photo_library
 • -

  Снимка: Facebook, "Забелязано в София"

 • -

  Снимка: Facebook, "Забелязано в София"

Странен случай на лопата, забита в страничното огледало на кола, видимо паркирала в нарушение показаха граждани в групата "Забелязано в София".

Инцидентът е в близост до бул. Цариградско шосе, в района на популярна сладкарница до х-л "Плиска". Снимката предизвика множество коментари в социалната мрежа. Една част от гражданите са склонни да оправдаят нарушението заради липсата на места за паркиране в района. Други настояват, че законът трябва да се спазва и зелените площи да се пазят.

"Изтънчените думи свършиха, идва времето на бруталното паркиране и бруталните забележки. Винаги са добре дошли всички паркиращи там", коментира гражданин.

"Не защитавам малумника паркирал в "тревните площи" въпреки, че ако имаше къде, нямаше да спре в калта, но тва с лопатата е леко страхливо", отбелязва друг.

"Общината не си мърда пръста да осигури общински гаражи на няколко нива, а в същото време постоянно се разрешават нови строежи. Купувачите на жилища в новите блокове пропускат частта с купуването на гаражи, защото те са минимум 1/3 от стойността на апартамента или просто няма, защото строителят не е спазил бройката на гаражите спрямо капацитета на сградата. Така се получават ситуации с лопати и кирки", обяснява трети гражданин.

Едва ли действието на забиване на лопата и повреждане на автомобил е най-ефективният начин, по който може да се реагира. Напомняме, че за забелязани нарушения можете да сигнализирате в контактния център на Столична община, както и в Центъра за градска мобилност, за да бъдат взети адекватни мерки за санкциониране на нарушителя.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Автобус затисна с врати и влачи за секунди момиче в София...

Автобус 76 на градския транспорт в София е затиснал с вратите си 12-годишно момиче и за кратко време е влачил детето, пр...

Прочети още keyboard_arrow_right