Нови бутони за пешеходци на турски език се появиха в Люлин (СНИМКИ)

photo_library
 • Бутони

  Снимка: Facebook - Забелязано в София

 • Бутон

  Снимка: Facebook - Забелязано в София

Чисто нови бутони за заявка от страна на пешеходците, че искат да пресекат с надпис на турски език са поставени в столичния квартал Люлин. За странните уреди сигнализираха граждани в социалната мрежа.

Бутоните са изцяло от нов по издръжлив вид. Не ясно обаче защо надписите по тях са на турски, а не на български език . Именно чуждият език ядоса живеещите в Люлин, които се чудеха какво точно пише. Някой от тях дори се питаха защо още не са изтръгнати от светофара, а други просто си мислеха, че са в Истанбул.

Все още не е ясно дали всички подобни уреди в София ще бъдат сменени с новите. Вероятната причина за подмяна е, че старите бутони доста често се разваляха и биваха обект на вандалски прояви.

Редактор: Дилян Янакиев

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 41
кв. Модерно предградие

Кметът на "Връбница": Продължаваме изграждането на канализация в Модерно предградие (СНИМКИ)

Проблемите в инфраструктурата в столичните квартали, улици, канализация и други неуредици започнаха да се използват за политически атаки на местно ниво. В Модерно предградие нямаме канализация, заяви жител на квартала пред Столица.bg. Тя се оплака, че от 4 години в квартала очакват да се изгради и досега чували само обещания. Също така обвини районния кмет, че го интересували само Волуяк и Мрамор. Проверка на Столица.bg установи, че и в момента в квартала се работи по изграждането на канализация. Работим по пет улици в момента в Модерно предградие. Имаме готов проект за канализация и продължават процедурите по отчуждаване, заяви пред Столица.bg Младен Младенов. За последните 2 месеца той 3 пъти се среща с представители на Инициативния комитет в квартала и всичко се обсъжда с гражданите. "Работи се по ул. Стефан Дуньов и е изградена канализация колкото от София до Костинброд (б. р. около 15 км). Продължаваме и по улиците 357 и около "Старата църква". Вече има отчуждени терени около ул. Справедливост. Първо трябва да се изградят колекторите. Това, което в момента правим е с финансиране от бюджета на Столична община. Отделно чакаме през есента и европейско финансиране по проекта за Разработване на регионално прединвестиционно проучване (РПИП) за водоснабдяване и канализация (ВиК) за територията на Столична община. С тези средства ще се изградят канализации в Обеля, Модерно предградие изцяло, каза районният кмет Младен Младенов. Той припомни, че във Връбница вече има изграден чисто нов блок за социални жилища, асфалтирани са улици, построен е паркинг до метростанция "Сливница" и са отворени няколко нови детски площадки. Само за тази година за ремонти и разширения на училища и детски градини във Връбница от Столична община са отпуснати около 10 млн. лв., сочи справка от Столична община.   Прочети още...

Реклама

Виж също

close

"Тойота" камикадзе се стовари върху паркирал автомобил (СНИМКИ/ВИДЕО)...

Автомобил "Тойота" буквално се метна върху невинно паркирало "Субару". За акцията тип "кацнал на едно дърво" съобщиха съ...

Прочети още keyboard_arrow_right