Начална страница / Председателство на ЕС / Ден преди срещата на върха в София в НДК ще се проведе форум посветен на Западните Балкани

Ден преди срещата на върха в София в НДК ще се проведе форум посветен на Западните Балкани

Утре в София е голямата среща на върха ЕС – Западни Балкани. А днес в НДК ще се състои форум, целящ да покаже какъв потенциал за инвестиции имат Западните Балкани

 

Събитието е част от календара на Европредседателството на България. Съорганизатор е и Български форум на бизнес лидерите.

Ще се търсят благоприятните възможности за сътрудничество в региона и разширяване на потенциалните пазари, в които да се правят инвестиции.

Държавите от Западните Балкани са с общо население от 25 милиона човека и общ БВП от 130 милиарда евра.

Ето какво казва Ираван Хира от форума на бизнес лидерите:

“Това е може би най-голямото бизнес събитие, ориентирано към Западните Балкани по време на Европредседателството, така че искаме с тази дискусия да хвърлим мост между бизнесите в региона. Искаме да покажем както на българските компании, но така и на всички международни компании да погледнат в този регион и да инвестират”

А министърът на икономиката на Република България – Емил Караниколов добавя:

“За инвеститорите е важно не само да имат достъп до тези пазари, но и в условията на промените, през които тези икономики могат да преминат, да им се гарантира предвидимост на средствата и равноправно третиране с местните компании. Върховенството на закона и защитата на инвеститорите, както и възможностите за разрешаване на спорове инвеститор-държава, са важна предпоставка за избора на инвестиционна дестинация”.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Мариано Рахой идва в София. Не е ясно дали ще остане за срещата на върха

На 17 май за изключително важната среща в София ще се съберат лидери от държавите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *