130 деца с рисунки в "Детство мое" в Арт център Банкя

130 деца с рисунки в "Детство мое" в Арт център Банкя

Снимка: район Банкя

130 деца представиха свои рисунки и се включиха в откритата днес изложба „Детство мое” в Арт център Банкя. Експозицията е за  Деня на детето - 1 юни и е по инициативата на единадесетокласничката Ванеса Филипова, която е и член на Съвета на децата към Председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

Детските рисунки бяха подредени на два етажа Арт център Банкя. На откриването на изложбата присъства кметът на Банкя Рангел Марков. "Както ние, възрастните, се връщаме в спомените си към своето детство, така и тези деца ще превърнат днешния ден в свой спомен, към който ще се връщат, когато пораснат", каза Марков.

На Ванеса кметът пожела винаги да си вярва, за да ѝ вярват и хората. "С примера си ти действаш вдъхновяващо и показваш на връстниците си, че пътят пред тях е свободен, стига да са готови да понесат отговорностите, които носи лидерството.
Желая ти здраве, успешно представяне в училище, в ДАЗД и във всички инициативи, на които си двигател. Вярвам в твоя потенциал, формиран в Банкя, и въпреки, че имаш излъчване и поведение на вече зрял човек, ти честитя Деня на детето! Обръщай се винаги към детето в себе си!”, написа Рангел Марков в поздравителния адрес до Ванеса.

Изложбата може да бъде разгледана до 6 юни.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фестивалът на уличните артисти за втори път в Банкя...

На 19 и 20 юни в Банкя ще се проведе второто издание на Фестивала на уличните артисти. Местата са Пешеходната зона в гра...

Прочети още keyboard_arrow_right