Болницата за рехабилитация в Банкя получи нова апаратура

Специализираната болница за рехабилитация „Здраве”

Снимка: Фейсбук, Район "Банкя"

Специализираната болница за рехабилитация „Здраве” в Банкя вече разполага с нов висок клас апарати за физиотерапия. С тях се постига още по-добра ефективност при лечението, съобщават от администрацията на столичния район „Банкя“.

Част от новата придобивка е апаратът за лазертерапия. Той е с роботозираната глава със сканиращи функции, която дава възможност да бъдат третирани големи зони на тялото в един сеанс, за постигане на оптимален резултат. Технологията е усъвършенствана до степен, в която дължината на вълната, интензитета и разстоянието се изчисляват автоматично и се регулират динамично по време на лечебния процес.

Това минимизира риска, като същевременно прави терапията максимално ефективна, дава възможност за съвременно лечение на пациентите, минимално натоварване на персонала, бързи резултати в лечебния процес.

Терапията е предпочитана като първа процедура при мускулно-скелетна болка в резултат на посттравматични и хронични състояния, хирургични интервенции и възпалителни процеси.

Друг апарат, който ще помага на пациентите е за високоинтензивно магнитно поле. Той подобрява физиологичната проводимост на невромускулния апарат и довежда до силно обезболяващ ефект.

Подходящ е за редица остри, подостри и хронични заболявания на невромускулната и опорно-двигателната система, дихателни проблеми, свързани с недобро състояние на междуребрените мускули, спастичност (повишен мускулен тонус), синдром на карпалния тунел, неврит, състояния след фрактура и др.

Технологията на апарата се базира на електромагнитно поле с висок интензитет, което влияе положително върху човешките тъкани и води до: моменталното нехирургично облекчаване на различни остри и хронични болки; по-бързо лечение на фрактури; укрепване на отслабена мускулатура; мобилизация на ставите.

Лечението с тази апаратура има по-бърз и дълготраен терапевтичен ефект. Според проведените клинични изследвания, подобрение се наблюдава при 87% от пациентите, а резултатите свидетелстват за трайно намаляване на болката след 5 до 10 терапии. Това води до по-малко време, прекарано в лечение и удовлетвореност от бързите, качествени и ефективни резултати.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 88 Гласове)
 • Веселин Кирев (12%, 45 Гласове)
 • Албена Белянова (65%, 249 Гласове)
Общо гласували: 382 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За първи път в Банкя ще има кукерско шествие...

В столичният район "Банкя" за първи път ще се проведе кукерско шествие, съобщават от районната администрация. В събитиет...

Прочети още keyboard_arrow_right