Добротворци: На 94 г. Богдана плете терлици и ги дарява на децата по улицата

Добротворци: На 94 г. Богдана плете терлици и ги дарява на децата по улицат

Снимка: Фейсбук, район Банкя

С плетени терлици радва възрастната баба Богдана децата от село Драгоил, район банкя. За 94-годишната жена са се погрижили от районното кметство, като са я включили в програмата за "Топъл обяд". Взърастната жена е любимка на цялото село и всички и симпатизират.

Баба Богдана, която сега живее в Банкя, е известна сред съседите си и дори и в село Драгоил с добротата си. Тя е доволна от храната, която получава, радва се на хората, на живота, но най-много на децата от махалата. За да изрази своята радост и благодарност 94-годишната жена плете терлици и ги подарява на малчуганите от улицата.

Така всички деца от махалата й в Банкя се топлят с плетените терлици на баба Богдана. За нея няма лоши хора, всички са добри и гледа на света оптимистично и с радост. 94-годишната жена е от истинските наши баби, носи забрадка през зимата, а ръцете са й груби, набраздени и напукани от несвършващата полска работа.

Богдана от Драгоил е жената, която носи добротата и една истинска баба.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

comment 1
25.08.2020 15:23
Amaret0
Само един лееек коментар. Объркали сте селото. Такава баба в село Драгоил няма. Село Драгоил НЕ е в район Банкя. Ами се намира близо до Сръбската граница, селото е на 1км. от град Драгоман, или приблизително на 40км. от София. Поне когато пишете статии, се уверете в това което пишете. Благодаря.
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ученичка от Банкя - Посланик за един ден в посолството на Герман......

Ванеса Филипова- ученичка от 78  СУ „Христо Смирненски”  в Банкя стана посланик за един ден в посо...

Прочети още keyboard_arrow_right