Село Иваняне ще има ново кметство (СНИМКИ)

photo_library
 • Село Иваняне

  Снимка: Фейсбук

 • Село Иваняне

  Снимка: Фейсбук

 • Село Иваняне

  Снимка: Фейсбук

Нова сграда за кметство ще има в село Иваняне до 24 май т. г. Тогава е празника на село и се планира сградата в центъра да бъде открита. Това се разбра вчера при представянето на инвестиционното намерение на район „Банкя”. В Иваняне бяха районният кмет Рангел Марков, главният архитект в района, общинският съветник Анна Стойкова, кметът на село Иваняне Мария Павлова и жители на селото.

Сградата ще е от 94 кв. м с фронт офис за прием на документи, помещение за архив, канцелария за кмета и заседателна зала, която ще се ползва от жителите на Иваняне, обясни арх. Милена Будинова. Пространството около кметството ще бъде облагородено и озеленено. В момента кметството се помещава в частна къща, за което се плаща наем от общината.

Осигурено е финансирането - 100 000 лв. за новата сграда на кметството. От район Банкя са избрали то да е в центъра на селото, тъй като мястото е комуникативно и достъпно. Някой от жителите попитаха, защо не се ремонтира старата сграда. Тя е голяма и е сторена за училище, а ремонтът й ще излезе доста по-скъпо от изграждането на ново кметство, обяснява кметът Рангел Марков. Според него селото се развива и скоро ще има нужда от ново училище и детска градина.

Кметът на Банкя призна, че вече има намерение в селото да се направи и Център за работа с деца. той щял да бъде чрез публично-частно партньорство и на върху общински терен. Центърът ще разполага с по-голяма зала, която ще може да се ползва от обществеността в селото по празнични и други поводи и която в по-голяма пълнота ще задоволява нуждите на жителите му.

Дискусията около изграждането на новата сграда за кметство се порведе около красива детска площадка в центъра на Иваняне. Жителите се възползваха от присъствието на кмета Рангел Марков и зададоха десетки въпроси свързани с бита им в селото. Всички обаче смятат, че с вложените инвестиции в последните години Иваняне вече има съвременен облик и са доволни, че ще продължи обновяването.

 

Редактор: Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

comment 0
visibility 175
Александър Невски

Времето и предстоящите събития на 23 март 2019 г. в София

Времето на 23 март 2019 г. Уикенда започва с топло, слънчево и много приятно време в София. Минималната температура е 3 градуса, а максималната ще достигне 19 градуса. Ще има лек вятър, сочи Prognozata.bg. Предстоящи събития за 23 март 2019 г. 09:00 часа ще се състои ХIII Национален танцов фестивал "Ритъмът в сърцето ми" в Зала "Триадица" 09.00 часа  В залата за тежка атлетика на Национална спортна академия (НСА) ще се състои първи кръг от Републиканското първенство по силов трибой с екипировка. 10:00 часа Започва Slingo Fest - Слинго в Inter Expo Center - Интер Експо Център 10.30 часа В парк-хотел „Москва“ ще се проведе VII редовен конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Сред официалните гости са премиерът и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов 10.00 часа Интер Експо Център ще бъде домакин на второто издание на Silingo Fest.  10.00 часа В кино „Одеон“ ще се състои тържествена церемония, на която Ян Енглерт ще бъде удостоен с почетното звание Doctor honoris causa на НАТФИЗ. 10.00 часа В зала „Младост“ ще се проведе Четиринадесетото издание на международния турнир по спортни танци International Dance CUP Montana OPEN 2019.  12:00 часа Започва Работилница с грамофон в Столична библиотека 12.00 часа В Ритуалната зала на Централните софийски гробища ще се състои поклонение пред доц. д-р Игор Дамянов - бивш министър на образованието и дългогодишен преподавател в УНСС. 14.00 часа В Руския културно-информационен център ще започне Ден на авиацията и космоса. 15.00 часа Университетски театър на Нов български университет бъде домакин на концерт по повод края на майсторския клас на проф. Сузана Клинчарова.  15.30 часа В гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще се срещне с атлетите, които представиха страната ни на Световните Спешъл Олимпикс игри в Абу Даби 2019.  16.30 часа В гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ известния полски актьор и общественик Ян Енглерт в знак на признание на неговия значим принос към съвременното изкуство и популяризирането на българската култура.  17.00 часа Николай Пеев ще представи книгата си „Интервюто“ в Литературен клуб „Перото“ 19.00 часа В зала 1 на НДК ще се проведе галаконцерт „Детска мелодия на годината“.  19.00 часа 10-ата юбилейна церемония по връчване на наградите „Сивина“ ще се състои в Столичен куклен театър 19.00 часа В Национален музей „Земята и хората“ ще се състои концерта „Барок и романтизъм“, посветен на първа пролет и рождението на Й. С. Бах (21 март 1685). 19:00 часа  Тигърът на ТР Сфумато в Театрална работилница "Сфумато" Прочети още...

Реклама

Виж също

close

Талант от Банкя спечели музикален конкурс в Казанлък...

Момченце прослави музикалната школа в Банкя на конкурс в Казанлък. Малкият Емилиян Бърдарски показа гласовите си възможн...

Прочети още keyboard_arrow_right