СОС даде ремонтираната баня в Банкя за управление на Софийски имоти

СОС даде ремонтираната баня в Банкя за управление на Софийски имоти

Снимка: Столица.bg

Емблематичната и изцяло възстановена и ремонтирана минерална баня в Банкя вече има стопанин. Тя ще се управлява от общинското дружество Софийски имоти. Това реши днес Столичен общински съвет като гласува решение да учреди безвъзмездно право на ползване, но не за повече от три години.

Ремонтът на банята беше завършен през 2020 г., но епидемията от COVID-19 отложи отварянето на обекта за ползване от жители и гости на курортното градче. След това се пусна процедура за избор на концесионер, срокът за кандидатстване бе удължен, но пак не се намери кандидат да я стопанисва и управлява.

Няма кандидати за концесионер на ремонтираната минерална баня в Банкя

"Това е една временна мярка, с която целим Банята да отвори врати за посетители наесен и да заработи с основни дейности за отдих и рекреация, свързани с лечебните свойства на минералната вода. Минералната баня в Банкя е въведена в експлоатация след успешен ремонт и реставрация и очакванията на обществото ни са тя да бъде работеща и отворена за посетители.
Следва да се направят нови финансово-икономически и правни анализи,съобразно които да се вземат нови решения", коментира във фейсбук общинският съветник Анна Стойкова.

Концесионер ще управлява минералната баня в Банкя, трябва да построи и 25-метров закрит басейн

“Софийски имоти “ успешно се справя с управлението на комплекс “Възраждане”, който предлага аналогични услуги и се надяваме успешно да управлява и този обект. Те ще изразходват до 150 000 лв. от своя бюджет за дооборудване, необходимо за основни дейности и услуги, които ще се предлагат в Минералната баня в гр. Банкя", допълни Стойкова, която живее в Банкя.

Изискванията стреснаха вероятно кандидатите, тъй като концесионерът трябва да внася 2% от оборота си годишно и не по-малко от 220 000 лв.  А също така и трябваше да изгради планувания в подземната част на банята 25-метров басейн с минерална вода.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В Банкя вече има гише за обслужване на хора с увреден слух...

Столичният район „Банкя“ вече има гише за административно обслужване на глухи и сляпо-глухи лица, съобщават ...

Прочети още keyboard_arrow_right