В Банкя очакват традиционния фестивал за хора с увреждания

-

Снимка: Facebook, район "Банкя"

За трета поредна година в столичния район Банкя ще се проведе фестивалът за хора с увреждания КООП БАНКЯ 2023. Събитието се организира от Националния съвет на трудово-производителните кооперации за хора с увреждания със съдействието на район Банкя.

Основната цел на фестивала е да създаде благоприятна среда за изява на хората с увреждания и да помогне за активното им включване в обществени прояви.

Събитието ще събере кооперации и предприятия, в които работят хора с увреждания от цялата страна - ТПКИ „Родина – Варна“, КТ „Черноморка“ – Бургас, „Дибико“ ЕООД – София, ТПКИ „Мир“ – Трявна, ТПКИ „Първи май“ – Смолян, ТПКИ „Петър Мирчев“ – Кърджали, ПКИ „Царевец“ – В. Търново, Транс Ко 04 ЕООД и ТПКИ „Иглика“ – Шумен. Във фестивала ще вземат участие и партньорски организации на район Банкя - Българска асоциация за невромускулни заболявания, Асоциация на родителите на деца с епилепсия, Център за психологически изследвания и Асоциация по настолни игри „Средец, уважаван и любим“ СУЛЮ.

Шатрите със стоки, изработени от хора с увреждания, ще бъдат разположени на Пешеходната зона в центъра на град Банкя. В Националния профилактично-възстановителен център „Жеравна“, с участието на хора с увреждания ще се проведат различни турнири по наземни и настолни игри, а на сцената в парк „Ротонда“ ще можете да се насладите на разнообразна фестивална програма, за която от района ще информират следващата седмица.

Посетителите на КООП БАНКЯ 2023 ще могат да подкрепят хората с увреждания, закупувайки разнообразни качествени облекла и сувенири, произведени с внимание и любов от тях.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Студенти представят Банкя с плакати...

Изложба на студентите от катедра „Плакат и визуална комуникация“ към Факултета по изящни изкуства в НХА се о...

Прочети още keyboard_arrow_right