В Банкя вече е готова новата зона за паркиране

В Банкя вече е готова новата зона за паркиране

Снимка: Район "Банкя"

Вече е готова новата зона за паркиране в центъра на Банкя. Това реално е една стара идея на кмета на "Банкя" Рангел Марков за безплатно буферно паркиране. Новата зона е в района на бившето "Топливо, ще могат да паркират 170 автомобила, предвидени са и две места за инвалиди. Движението по улица „Разтоварище” става вече еднопосочно с поставени на нея пътни знаци. За зоната разказват в социалната мрежа от администрацията на "Банкя". 
 
Изграждането ѝ струва 50 хиляди лева. Това включва пренареждане на здравите стари бордюри и изграждане на нови, там където старите са компрометирани; разкриване на паважа; изкопаване и засипване със скална маса на част от зоната; изграждане на нов асфалтов път от сградата на бившето „Топливо” в посока Пункта за годишни технически прегледи; изрязване и отстраняване на храсти и друга растителност.
 
Идеята на Рангел Марков бе подкрепена и срещна одобрението на голяма част от гражданите, присъствали на общественото представяне на намерението на районната администрация да се въведе платено паркиране в центъра на града. Дебатът, провел се преди да се появят пандемичните ограничения, не е приключил. Той ще продължи, както бе обещано на срещата с гражданите, след като се направят анкети с жителите на Банкя за отношението им по въпроса с евентуално платено паркиране в центъра с оглед натоварването с автомобили на курортното градче, особено в събота и неделя. 
 
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тридневна „Алея на книгата в Банкя” по време на празника "Горешля......

Акцент в тазгодишните празнични дни "Горешляци" 2021 ще бъде тридневната „Алея на книгата в Банкя”. С това п...

Прочети още keyboard_arrow_right