Общински съветник: СДВР трябва да влезе в гетото в „Захарна фабрика“

Общински съветник: СДВР трябва да влезе в гетото в „Захарна фабрика“

Снимка: Столица.bg

Групата на патриотите иска изслушване в СОС на жители, районния кмет и представители на полицията

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) трябва да влезе в гетото в „Захарна фабрика“ след поредната ескалация на напрежението в столичния р-н „Илинден“-Столична община, заради незаконното циганско гето там, заявява общинският съветник в СОС Карлос Контрера, председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност. 

"Стана ясно, че кметът на района е безсилен, защото не може да разчита на помощ за справяне с проблема от страна на Трето РУ. Тази патова ситуация трябва да бъде преодоляна и то спешно", смятат столичните общинари от Патриоти за София и предлагат стъпките за разрешаване на проблема.

Смрад, боклуци, бездомници и роми тормозят живеещите в "Захарна фабрика" (СНИМКИ)

"СДВР да си влезе във функциите и да респектира гетото на „Захарна фабрика“. Полицията е абдикирала от основното си задължение да налага и да обезпечава сигурността на гражданите. Недопустимо е цял столичен квартал да продължава да бъде тероризиран от самонастанили се лица. Смятам, че на силите на Трето РУ не може да се разчита, защото очевидно нямат капацитет сами да се справят", коментира Карлос Контрера.

Нови незаконни ромски постройки в столичния кв. "Захарна фабрика"

Задължително е Столичната дирекция на МВР незабавно да предприеме специализирана полицейска операция, която да установи абсолютно всички лица, които са се населели в незаконните постройки на циганското гето в „Захарна фабрика“, район „Илинден“, като същите да бъдат профилактирани и респектирани с оглед на множеството данни за нарушения на обществения ред, включително престъпления. Със сигурност там ще се окажат „живущи“ лица, които се издирват за престъпления или за излежаване на присъди. Когато започна премахването на незаконните постройки през 2017 г., имаше точно такива случаи, допълва общинският съветник.

Роми пребиха собственик на автосервиз в Захарна фабрика (ВИДЕО)

Контрера предлага, задължително на входа на гетото да се поставят патрули или на Охранителна полиция, или на Жандармерията, особено в тъмната част на денонощието, за да се гарантира безопасността на живущите наоколо.

"Предвид обстановката в квартала считаме, че патрулно-постовата дейност на Трето РУ следва да се съсредоточи в този район, патрулите да бъдат усилени, за да не бъдат нападани граждани по улиците, докато излизат или се прибират към домовете си. Като заместник-председател на комисията по Обществен ред и сигурност ще поканя и представители на жителите и кмета на район „Илинден“, за да ни запознаят със ситуацията и Столичен общински съвет да съдейства за налагането на ред в тази част на София. Разбира се, поканата ще бъде отправена и към СДВР, които разполагат с правомощията да контролират и охраняват по закон", перпоръчна общинсикят съветник.

Кърваво ромско меле се е вихрило тази нощ в Захарна фабрика (ВИДЕО)

Той е категоричен, че е недопустимо български граждани да бъдат тероризирани около и в собствените си домове.

На сесията на 27 октомври т.г. Карлос Контрера постави и въпроса за „Виетнамските общежития“, които все още не са съборени, а администрацията на район „Красна поляна“ вече две години не пристъпва към окончателно премахване на останалите 6 (шест) блока и от това циганско гето в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кое е събитието на 2022г. в София?
 • Ремонтът на жълтите павета (18%, 110 Гласове)
 • Новата билетна система на София (29%, 173 Гласове)
 • Въвеждането на нискоемисионните зони (20%, 122 Гласове)
 • Откриването на най-големия леден парк на Балканите (6%, 36 Гласове)
 • Ремонтът на бул. "Цар Борис" (6%, 35 Гласове)
 • Разширението на метрото към Левски Г (11%, 64 Гласове)
 • Удължаването на концесията на Софийска вода (1%, 4 Гласове)
 • Дълговете на Топлофикация София (0%, 1 Гласове)
 • Разширението на Ломско шосе (2%, 11 Гласове)
 • Фестивал на светлините LUNAR (3%, 20 Гласове)
 • Минералната баня в Банкя отвори врати (3%, 20 Гласове)
Общо гласували: 596 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Обновяват столичния "Захарна фабрика" по програма „Региони в раст......

Първата от поредица открити приемни, които планира кметът на район "Илинден", беше посветена на ж.к. "Захарна фабрика". ...

Прочети още keyboard_arrow_right