Още 5 спортни игрища за 470 000 лв. ремонтират в район Илинден

Спортна площадка в район Илинден

Снимка: Столица.bg

Още пет нови спортни площадки ще се ремонтират и обновят в столичния район Илинден. Това заяви местния кмет Иван Божилов пред журналисти. В района днес на проверка бе и кметът на София Йорданка Фандъкова, която се увери в качеството на новоизградените футболно игрище и детска площадка. Спортното игрище е до бл. 135 и е в близост до 3-то училище "Марин Дринов".

Ремонтите по новите 5 спортни игрища започват до 2 седмици. 3 от тях са баскетболни и две футболни. Осигурено е финансиране - 470 000 лв. за обновяването на спортните зони. "За футболните игрища на 2 години трябва да се разресва тревата. Не е скъпа поддръжката, въпросът е да се прави на време, а не да се изоставят обектите по 30 -40 години, както виждате", коментира кметът на район Илинден.

"Най-важното е, че на хората им харесва. Хората в район Илинден, в този квартал са много инициативни. Благодарение на тях с кмета Иван Божилов можем да свършим повече работа. Това е моделът, начинът хората да дават идеи и иницативи, а ние да си вършим работа. Илинден е от най-зелените райони в София. Наша задача беше да възстановяваме инфраструктурата. През последните години направихме страшно много благоустройствени дейности - ремонт в училище "Марин Дринов", в Професионалната гимназия по хранително-вкусова промишленост, изцяло обновени с европейски средства. Над 4 млн. лв. са дадени в района за образование в Илинден тази година. Нова спортна площадка, две детски и ще има още 5. Божилов непрекъснато иска, а Анатоли Илиев като директор на фондация София - Европейска столица на спорта, осигурява тенис маси и съоръжения за спорт. Децата играят, спортуват и ползват базата. По Зелена София са спечелили проект и ще поставят още нови пейки. Тук е най-високият саниран блок в София, а в района общо са осем. Скоро ще приключат дейностите и по деветия блок", каза кметът Йорданка Фандъкова.

Тя припомни, че през последните 2 - 3 години са насочени повече средства за кварталите и през следващите години това ще бъде акцентът. "Близо до хората, където живеят  трябва да има детски площадки и паркинги. Имаме идея за два паркинга на общински терени. Знаете, че съм обявила за всички районни кметове да намерят подходящите терени и с публично-частно партньорство да започнем изграждане на паркинги в кварталите, защото това е един от най-тежките проблеми в кварталите на София. Ще продължавам да подкрепям районните кметове. Ролята им е много важна и съм готова да продължавам да подкрепям активните кметове, които идват искат и си защитават си проектите. Тези кметове ги подкрепят и общинските съветници", заяви столичният кмет. 

Работа, работа, работа, София има нужда от работа, заяви Фандъкова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кога мислите, че ще бъдат облекчени мерките срещу Covid-19?
 • Седмицата след Великден (21-28 април) (5%, 32 Гласове)
 • Началото на Май (01-07 април) (9%, 58 Гласове)
 • След Гергьовден (07-13 май) (18%, 112 Гласове)
 • След края на извнредното положение (След 13-ти май) (31%, 199 Гласове)
 • Извънредното положение ще бъде удължено заради лошата дисциплина по Великден (37%, 236 Гласове)
Общо гласували: 637 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Втори ден протест в "Захарна фабрика" (ВИДЕО)...

И днес в 16 часа живеещи в кв. Захарна фабрика отново се събраха на протест пред бл. 48, който е в съседство с Кризисния...

Прочети още keyboard_arrow_right