От район "Илинден" сменят общинското жилище на майка с 2 деца

От район "Илинден" сменят общинското жилище на майка с 2 деца

Снимка: Столица.bg

Ремонтиран е блок от 90-те години, има акт 16 и кандидати ще получат нови жилища, предстои да се гласува от СОС

Чисто ново общинско жилище ще получи Ива Славкова от "Илинден", след като е недовлона от вече предоставеното й. Кметът на района Иван Божилов обясни, че се очаква, до 6 месеца, да се раздадат 30 апартамента в изцяло възстановения и ремонтиран блок в "Илинден".

Славкова, която сама отглежда двете си деца, едното с ТЕЛК получила чаканото общинско жилище. Оледала го и се съгласила, след като преценила, че апартаментът се нуждае от козметичен ремонт. Смятала да вземе бърз кредит, но след консултация с майстор разбрала, че ще трябва доста по-голяма сума за ремонт, което е непосилно за нея, оплака се тя пред Нова телевизия.

Много от общинските жилища са в лошо състояние, защото когато наемателите напускат къртят всичко. В този апартамент те са започнали да правят ремонт. Ние разбрахме, че отдавна не живеят тук и се взмехме жилището. Славкова го видя, одобри и съгласи да го получи. Разбира се от район Илинден винаги се стремим да помогнем на нуждаещите се., каза Божилов.

Той обяви, че районната администрация е направила цялостен ремонт на апартаментите в блок от 90-те години, който вече има акт 16 и общината получава 30 апартамента. Ако Славкова иска ще и сменим жилището с апратамент в този блок, но трябва да изчака, предложи кметът на "Илинден".

Процедурата обаче ще приключи от 3 до 6 месеца, тъй като трябва да се направи доклад, който да се приеме от СОС. Божилов коментира, че има крайно нуждаещи се хора, които от 5 години чакат да получат общински апартамент за разлика от Славкова, която е чакаща от година.

"Разбира се, че първо на такива хора като нея ще се помогне", категоричен бе Иван Божилов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

25 стари коли в район "Илинден" получиха стикер за преместване...

Експертна комисия постави стикер-предписание на 25 стари автомобила в район „Илинден“, съобщават от Столични...

Прочети още keyboard_arrow_right